Helsingborg degraderas - då avgår ordföranden

Helsingborgs IF har trillat ur allsvenskan.
I samband med det avgår ordförande Krister Azelius.
- Just nu ser jag ingenting annat än mörker, säger Azelius till Fotbollskanalen.

Helsingborgs IF spelade i söndags 0-0 mot Falkenbergs FF i allsvenskan. I och med det resultatet fick Kalmar FF inte vinna mot AIK under måndagen - för att HIF skulle ha någon chans att hålla sig kvar i serien. Länge såg mötet i Solna ut att sluta mållöst, men i slutskedet avgjorde Erik Israelsson matchen när han nådde högst på en hörna.

1-0 till Kalmar FF - vilket innebar degradering för skåningarna.

Omgående efter slutsignalen i Solna gick HIF ut med ett medlemsbrev på sin hemsida.

- Jag har, som jag sagt till media, informerat valberedningen om att jag avgår som styrelseordförande vid degradering. Övriga styrelsen har också informerat valberedningen om att man ställer sina platser till förfogande. Vi är djupt besvikna och tar naturligtvis vårt ansvar. Tills dess att ni medlemmar valt en ny ordförande kommer jag att leda styrelsearbetet och göra det med lika stor gnista och vilja som tidigare, säger ordförande Krister Azelius i en kommentar på klubbens hemsida.

När Fotbollskanalen når Azelius utvecklar han sina känslor.

- Enorm besvikelse så klart. Även om vi har kommit närmare den här sportsliga katastrofen eller debaclet, så är det klart att när jag tittar på matchen så har man hopp kvar. Just nu är det bara stor besvikelse, och jag är inte besviken på AIK eller så. Utan jag är besviken på att vi åker ur och att våra prestationer varit dåliga. Analyser och så får göras senare och av bättre människor än mig - och förmodligen andra människor än mig dessutom.  Häcken röstar ja för övertagande av Göteborg

Under ett extrainsatt årsmöte röstade Häcken under onsdagen ja till att ta över Kopparbergs/Göteborgs verksamhet. Nu krävs det bara att Göteborg röstar ja under torsdagen.

Ståle Solbakken gäst i Lundhs podcast

Ståle Solbakken är gäst nummer 295 av Lundhs podcast. Den norska förbundskaptenen pratar om att ersätta Lars Lagerbäck, om möjligheterna att nå VM i Qatar 2022, om den norska mästerskapstorkan sedan EM 2000, om talanger som Ødegaard, Håland och Sørloth och om varför norska landslaget inte kommer åka på träningsläger i Qatar.

Kanadensiskt samarbete sänkte Frölunda

Efter tio raka förluster står nu Linköping på två raka segrar. På tisdagskvällen låg lagets kanadensare bakom bortasegern mot Frölunda i Scandinavium.

Sörenstam försvarar beslutet

Annika Sörenstam fick hård kritik efter att ha tagit emot frihetsmedaljen från Donald Trump. Nu uttalar sig golflegendaren för första gången.

Skicross-VM till Sverige

Nu är det klart att skicross-VM kommer att genomföras i Sverige och Idre Fjäll. Tävlingarna kommer att genomföras på Idre Fjäll om fyra veckor, 11-13 februari.

Möt SHL:s längsta forward

Frölundas 19-åring Elmer Söderblom är över två meter lång och väger 108 kilo.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.