Sverige i smittotopp – brittiska mutationen driver på

Smittskyddsläkaren: ”Vi har en belastning som är högre nu än någonsin under pandemin”

Sverige är nu ett av de länder i Europa där covid-19 sprids allra snabbast. Experter konstaterar att den tredje vågen framförallt drivs av den mer smittsamma brittiska mutationen. I vissa regioner upplever sjukvården sitt största tryck av patienter hittills under pandemin, och risken finns att dödstalen åter kan börja stiga igen.

- Vi har en belastning som är högre nu än någonsin under pandemin, säger Uppsalas biträdande smittskyddsläkare Anna Gillman i inslaget.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.