Sahar slog larm om sexism – då blev hon själv polisanmäld

Kalla fakta avslöjar: Flera kvinnliga poliser tvingas utstå hämnd från kollegor och chefer

Kalla fakta avslöjar under måndagen att kvinnor inom polisen som larmar om sexism blir utfrysta och utsatta för hämndaktioner av kollegor och chefer.

En av dem som träder fram i programmet är Sahar – som själv blev polisanmäld när hon
berättade att hon blivit sexuellt trakasserad.

– Det kunde vara att vi hade lämnat ett gruppmöte som vi då en gång i veckan som vi samtliga satt i och sen så kunde jag få en kommentar från den här personen i fråga, han kunde vända sig till mig  och säga det att ”jag kunde inte sluta stirra på dig och jag skulle bara vilja kyssa dig”.

Gunno Gunmo var tidigare länspolismästare och chef för polisförbundet. Han menar att tystandet av kvinnor som larmar om sexuella trakasserier inom polisen är ett stort problem.

Se inslaget från Kalla fakta i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.