Extern länk
Början på sidans innehåll

Jordbävningskatastrofen

Jordbävningskatastrofen

Här samlar vi allt material från jordskalvet i Turkiet och Syrien.Här samlar vi allt material från jordskalvet i Turkiet och Syrien.

Fortsatta rop inifrån rasmassorna: ”Ingen kommer och hjälper oss”

Kamp mot klockan för att hitta överlevare • Tiotusentals hemlösa i kylan

Natten mot tisdag fortsätter räddningsarbetare i Turkiet och Syrien med förhoppningen att fortfarande kunna hitta överlevare under rasmassorna.

Ropen från överlevande hördes från högarna med bråte som är det som blivit kvar av husen efter de kraftiga skalven. Räddningspersonalen lyfte försiktigt bort byggnadsrester och försökte lyfta fram personer ur bråten, samtidigt som desperata anhöriga stod och väntade på nyheter om sina nära och kära.

Deniz står bredvid en raserad byggnad i Hatay. Därunder ligger hans föräldrar.

– Vi hörde dem ropa på hjälp. De bad att vi skulle rädda dem. Det finns ingen som hjälper oss, titta bara, säger han och brister ut i gråt.

Tiotusentals hemlösa

De många tiotusentals som blivit hemlösa när tusentals hus rasat i skalven tvingas tillbringa natten utomhus i vinterkyla. I den turkiska staden Gaziantep, som ligger drygt tre mil från det kraftigaste skalvets epicentrum, har människor sökt skydd för natten i köpcentrum, sportarenor och moskéer.

I Syrien vittnar räddningsarbetare om att sjukvården, som redan är hårt ansträngd i området, nu överväldigas av antalet skadade.

Se bilder och intervjuer med överlevare i klippet ovan.

Seismologen: Därför blev jordbävningen så kraftig

Svenska Pernilla: ”Alla är oroliga för fler skalv”

Svenska Pernilla: ”Alla är oroliga för fler skalv”

”Finns platser dit hjälp inte nått fram alls”

”Finns platser dit hjälp inte nått fram alls”