Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Trumps försök till "statskupp" - ett test för USA:s demokrati

Rolf Porseryd, utrikeskommentator: ”Trump har en enorm opinion i ryggen”

Donald Trump har en stor rörelse bakom mig som precis som honom tycker att valresultatet beror på fusk, och oron för demokratins framtid finns på bordet. Det säger Rolf Porseryd.

Se hela hans analys i klippet ovan.

Här är corona-orden som präglar svenska språket

Coronaviruset har satt avtryck på samhället på många sätt – inte minst i vårt språk. Med ord som coronahälsning, klustersmitta eller hobbyepidemiolog har språket fått nya ord som vi använder dagligen, menar Anders Svensson, chefredaktör Språktidningen.

Black Friday: En av tre butiker har inte gjort corona-riskbedömning

Idag startade den stora readagen Black Friday. De initiala rapporterna pekar på att det varit lugnt i butikerna – men enligt uppgifter från fackförbundet Handels skyddsombud visar att oron är stor för att inte tillräckligt många butiker gjort riskbedömningar av hur corona kan smitta under helgen. Vi hör Karin Johansson, vd Svensk Handel, Linda Palmetzhofer, ordförande Handelsanställdas förbund och Nicklas Storåkers, vd Pricerunner i Efter fem.

Nu är årets Gävlebock färdig: "24 timmar om dygnet bevakad"

Årets Gävlebock har traditionsenligt byggts upp och står färdig inför söndagens invigning. Rebecca Steiner, talesperson Gävlebocken, berättar om årets bock och hur säkerheten kring en hotande nedbränning av bocken ser ut.

Bråket mellan Johnny Depp och Amber Heard skakar Hollywood: "Väldigt smutsigt"

Skådespelarna Johnny Depp och Amber Heard har ett förflutet som par. Men nu är stämningen mellan exen illa, och båda parterna anklagar varandra för misshandel. Nu vill Johnny Depps fans få Heard sparkad från sin roll i storfilmen Aquaman. Malin Collin, nöjesjournalist, reder ut händelsen.

Mike Tyson gör comeback i ringen: "Kan bli en riktigt bra fight"

Natten till söndag gör den legendariska boxaren Mike Tyson comeback till idrottsvärlden. I en uppvisningsmatch i Los Angeles ska han slåss mot Roy Jones Jr. Armand Kranjc, fd världsmästare i boxning, berättar om Tysons storhet och boxningsmatchen i helgen.

Evelina bor på coronafria ön: "Bara en tidsfråga"

190 av världens 195 länder är drabbade av coronaviruset. Men en av de platser där pandemin hittills inte nått är ön Svalbard, utanför Nordpolen. Svenska Evelina Nohr berättar om hur det är att leva isolerad men skonad från viruset – och oron för att även Svalbard ska bli drabbat.

Polisen varnar: Här är lömska lurendrejarsajten att se upp för

Imorgon är det Black Friday, vilket troligtvis kommer innebära att fler än vanligt kommer handla på nätet. Nu varnar polisen för en ökad risk av nätbedrägerier. Jan Olsson, kriminalkommissarie polisens nationella it-brottscentrum, berättar om riskerna med att handla på nätet och hur man kan skydda sig mot bedragarna.

Argentina sörjer ikonen Maradona: "Så mycket mer än fotboll"

Under onsdagen lamslogs en hel idrottsvärld när nyheten av att en av världens mest legendariska fotbollsspelare har avlidit: Diego Armando Maradona. Vi får en direktrapport om hur argentinaren och Neapel-ikonen sörjts runt om i världen av Nico Geuna, journalist på argentinska Todo Noticias, och Kristina Kappelin, fd korrespondent Italien.

Så gick Yung Lean från internet-fenomen – till världsstjärna

2013 blev då 16-årige Jonatan Leandoer Håstad världskänd över en natt med sin karaktär och artistpersona Yung Lean. Historien om honom från internetrappare på Södermalm till hypead stjärna i Miami är mörk och fylld av droger och psykisk ohälsa. Henrik Burman är regissören bakom nya Yung Lean-dokumentären ”In my head” och i Efter fem berättar han om filmen.

”Meghan Markle är extremt ovanlig när hon berättar om missfallet”

Meghan Markle, hertiginnan av Sussex, berättade idag att hon har fått missfall. ”Det är extremt ovanligt att kungligheter är så här öppna”, säger Petra Nordlund McGahan, utrikesreporter. Journalisten Nina Campioni menar att Meghan Markle hjälper fler att berätta om sina missfall genom att vara öppen.

Här intar pingvinerna planen

Vem känner sig inte lite uttråkad för tillfället? Här ger sig fyra oemotståndligt söta pingviner ger sig in på oprövad mark i Chicago.

Program från TV4

Josefinito premiärspelar nya låten "Holidate"

Josefin Johansson, eller Josefinito, som hennes artistnamn är, framför i Efter fem nya singeln "Holidate", som hon gjort tillsammans med Anders "Ankan" Johansson.