Brist på ammunition i pandemitider – ”Svårt att få fram skott”

USA dammsuger den europeiska marknaden • Tomma butikshyllor

Det börjar bli brist på viss ammunition i de svenska vapenaffärerna. Pandemin har gjort det svårt att få tillräckligt med komponenter till hagel och övningskulor, samtidigt som USA nu dammsuger den europeiska marknaden för att möta jänkarnas växande efterfrågan.

På Kjells vapen i Götene, en av landets största handlare i branschen, har de i månader haft svårt att få tag på flera sorters ammunition. Nedstängda fabriker på kontinenten har gjort vissa komponenter till bristvaror samtidigt som efterfrågan ökat under pandemin då många haft mer tid att tillbringa på övningsbanorna.

– Det börjar bli svårt att få fram skott. Nu börjar sportskyttesäsongen och de blir svårt för de att kunna bedriva den verksamheten, säger Christian Hansen, säljare.

Se mer om ammunitionsbristen i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.