Extern länk
Början på sidans innehåll

Coronavaccinet

Coronavaccinet

Här hittar du senaste nytt om de nya vaccin som utvecklas mot coronaviruset.Här hittar du senaste nytt om de nya vaccin som utvecklas mot coron...

Socialministern larmar: För få är fullvaccinerade

”Vi har en hög smittspridning, då gäller det att vi tar ansvar”

Uppdaterad: Publicerad:

Smittspridningen i landet har varit extrem de senaste veckorna, med flera sjukhus som gått upp i stabsläge. Boven i dramat har varit covid-19, RS-virus och säsongsinfluensan. Nu uppmanar socialministern Jakob Forssmed (KD) allmänheten att ta sitt ansvar och budskapet är tydligt:

– Vi har en hög smittspridning och då gäller det att vi tar ansvar. Inte minst för de som har hemtjänst och särskilda boenden. Dessutom att vi fyller på med mer vaccin så att vi blir fler som är fullvaccinerade.

”Handlar om flera år”

Trots att covid-19 inte längre klassas som en allmänfarlig sjukdom och samhället gått tillbaka till vardag, tycker Forssmed att vi måste fortsätta skydda oss. Och det en lång tid framöver.

– Det handlar om flera år ytterligare. Vi vet inte hur viruset kommer utvecklas, för det kan förändras på olika vis. Det vi vet är att vi kommer behöva skydda oss under överskådlig tid mot det här viruset, säger han.

Det planerar regeringen göra för att öka vaccineringen: hör i spelaren ovan.

Relaterat
Trippelsmäll mot sjukvården – flera sjukhus i stabsläge

Trippelsmäll mot sjukvården – flera sjukhus i stabsläge

Sjukhuschefer larmar: ”Kommer leda till fler patientskador och död”

Sjukhuschefer larmar: ”Kommer leda till fler patientskador och död”