Ebbas första VC-vinst - trea totalt i touren

Ebba Andersson tog karriärens första världscupseger när hon vann den sista krävande etappen i Tour de Ski.

Det var en väl uttänkt taktik som gick i lås i Val di Fiemme. Det var många svenskor i täten till en början med Linn Svahn i spets. Men när den branta stigningen uppför slalombacken började släppte hon fram Ebba Andersson som gjorde ett litet ryck. Och med flera svenskor på rad i det smala spåret kunde inte konkurrenterna direkt hänga på.
Ebba fick ett litet försprång till närmast jagande Jessica Diggins och Julia Stupak. Ett avstånd som de aldrig lyckades hämta igen i den branta klättringen och äntligen kom Ebba Anderssons första världscupseger.

Andersson körde upp sig till en tredje plats totalt i touren. Diggins vann totalen före Stupak.

På herrsidan tog Alexander Bolshunov sin andra raka tourseger.

Relaterat


Kalla tillbaka i världscupen

Efter att ha dragits med sviter av Covid-19 är Charlotte Kalla tillbaka i världscupen igen den hör helgen.

Kanadensiskt samarbete sänkte Frölunda

Efter tio raka förluster står nu Linköping på två raka segrar. På tisdagskvällen låg lagets kanadensare bakom bortasegern mot Frölunda i Scandinavium.

Sörenstam försvarar beslutet

Annika Sörenstam fick hård kritik efter att ha tagit emot frihetsmedaljen från Donald Trump. Nu uttalar sig golflegendaren för första gången.

Skicross-VM till Sverige

Nu är det klart att skicross-VM kommer att genomföras i Sverige och Idre Fjäll. Tävlingarna kommer att genomföras på Idre Fjäll om fyra veckor, 11-13 februari.

Möt SHL:s längsta forward

Frölundas 19-åring Elmer Söderblom är över två meter lång och väger 108 kilo.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.

Håkan Loob - Sveriges vigaste 60-åring?

I vår intervjuserie "Wikegård vs" har Niklss Wikegård träffat legendaren Håkan Loob hemma i Karlstad. Samtliga Niklas Wikegårds möten finns att se på C More.