Extern länk
Början på sidans innehåll

Julklapp

Julklapp
Sociala medier:

I år är det dags att handla julklappar. Till barnen.

Överbelastad sjukvård och inställda hälsokontroller i coronapandemins spår gör att nästan sju miljoner barn riskerar att bli akut undernärda. Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas hårdast och pandemin är inget undantag.

Från UNICEFs stora katastroflager i Köpenhamn går tusentals laster med livräddande förnödenheter iväg varje år. I år är dessa laster viktigare än någonsin för barnen som är drabbade av coronapandemins grymma konsekvenser. Läget är akut, därför uppmanar UNICEF alla att i år köpa julklappar som räddar barns liv.

Problem och lösningar

Jemen närmar sig den potentiellt värsta svältkatastrofen på flera årtionden. Familjer hotas av akut brist på mat, eftersom flera år av krig, torka och en rådande pandemi har förstört deras möjligheter att försörja sig. Miljontals barn är undernärda. Genom att köpa ett svältkatastrofpaket i UNICEFs gåvoshop är du med och räddar barns liv. Paketet innehåller bland annat näringsrik nötkräm och högenergimjölk. Inga barn ska behöva dö av undernäring.

Världens arbete mot covid-19 riskerar att leda till allvarliga epidemier av mässling och polio, varnar UNICEF och WHO. Avbrott i vaccinations program världen över innebär att många barn riskerar att dö i sjukdomar som kan före byggas. Både polio och mässlingsvaccin finns att köpa i UNICEFs gåvoshop.

Att tvätta händerna är kritiskt viktigt för att stoppa spridningen av covid-19. Men miljarder människor världen över kan inte följa rådet, för att de saknar rent vatten och tvål. Genom att se till att barn och deras familjer får produkter som skyddar mot smittspridning kan vi tillsammans hjälpa fler att hålla sig friska och skydda sig. UNICEF har tagit fram ett Hygienpaket som innehåller bland annat handdesinfektion, tvålar och vattendunkar , och som går att köpa i gåvoshopen.

Köp julklappar som gör skillnad i UNICEFs gåvoshop