Sommelierns bästa vintips 19 mars

Sommelier Maya Samuelsson ger tips om dryck i Nyhetsmorgon 19 mars.

I Nyhetsmorgon 19 mars gästade sommelier Maya Samuelsson programmet och gav dryckestips. Här är hela listan:


Suröl på tillfälliga sortimentet
Dugges Tropic Tropic Thunder Thunder
43:-

Nr: 11761
Vitt vin Pazo Cilleiro Albariño Crianza Sobre Lías, 2019
145:-
Nr: 22382Här är hetaste badmodet

Sommaren är här och då är den stora frågan: vad gäller i år på stranden, i vattnet och på after beach? Stylisten och modejournalisten Frida Zetterström vet!

Mayas vintips till sparrisen

Maya har valt ett tema, nämligen druvan Chenin blanc, till Norbert Langs sparris. Det är en grön druva från Loiredalen. Även Sydafrika producerar mycket av denna druva, men där går den ofta under namnet steen. Chenin blanc är en av få druvor man kan göra både torrt, sött och bubblande vin av – och sommelier Maya Samuelsson har med sig alla dessa tre varianter!

Här är bästa krim-böckerna till påsk

Påsken kan bli en intensiv läs-helg, kanske särskilt såhär i pandemitider. Varför inte krydda tillvaron med lite spännande krim-läsning? Men vad ska man läsa? Jo, det vet våra pålästa bok-tipsare, Johan Anderblad, författare och läsinspiratör, och Jenny Lindh, bibliotekarie och bokrecensent.

Möt våren i färg – Frida om vårens hetaste färger

Våren gör entré på riktigt och suget efter lättare kläder i härligt uppiggande färger har kanske sällan varit så starkt efter en tung höst med pandemin. Allt om vårens färger, mönster och tyger kan Frida Zetterström, stylist och modejournalist.

Boktips: Hitta inspiration till vårens odling

Våren står för dörren och för många börjar det klia i fingrarna av odlingslusta. För praktiska råd och inspiration bjuder trädgårdsmästaren Victoria Skoglund och floristen Johan Munter på lite boktips, både för de som är gröna i trädgårdsvärlden och de redan insnöade.

Så skapar du ett rum i rummet

Andrea Brodin ger sina inredningstips för hur du skapar fler funktioner för ett rum. Ett behov som har ökat för många under pandemin när man jobbar hemifrån.

Tipsen som räddar sportlovet

Sportlovsveckorna är i full gång och många hoppas på utelek i snö och skidbackar, men ibland sätter vädret stopp och det blir inomhusaktiviteter på schemat istället. Men vad ska man hitta på då? Svaret på den frågan har vår prylexpert Åsa Wallenrud!