Karl Fredrik på Österlen

I det här blomstrande programmet följer vi med trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson till hans vackra 1600-talsgård Eklaholm på Österlen. Här får vi njuta av bländande blomsterprakt och inspireras av Karl Fredriks passion för växter och blommor.

I det här blomstrande programmet följer vi med trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson till hans vackra 1600-talsgård Eklaholm på Österlen. Här får vi njuta av bländande blomsterprakt och inspireras av Karl Fredriks passion för växter och blommor.

Ny säsong av Karl Fredrik på Österlen

PROGRAMINFORMATION
Den 10 mars är det äntligen dags för säsong 2 av Karl Fredrik på Österlen. I den nya säsongen, som består av åtta avsnitt, kommer tittarna kunna följa Karl Fredrik och Petter under hela året på deras blomstrande gård Eklaholm.

Den första säsongen av trädgårdsprogrammet Karl Fredrik på Österlen gjorde succé hos tittarna och nu är det dags att lära känna Karl Fredrik Gustafsson och hans sambo Petter Kjellén ännu bättre. Den nya säsongen kommer att bestå av handfasta tips om blommor och växter, personliga reflektioner från Karl Fredrik själv samt flera kända gäster.

– Jag är överväldigad av all positiv feedback efter förra omgången. Det känns otroligt roligt att få komma tillbaka med en dubbelt så lång, ny säsong, säger Karl Fredrik Gustafsson.

1600-talsgården Eklaholm, där Karl Fredrik lever tillsammans med sin sambo Petter Kjellén, hunden Hamlet och katterna Leopold och JC, är precis som förra året programmets hjärta. Innehållet drivs av Karl Fredriks livslånga passion för växter i allmänhet och blommor i synnerhet. Den första säsongen överträffade alla förväntningar och nu bjuder TV4 tittarna på åtta nya fullmatade avsnitt.

– Precis som vi hoppades gick Karl Fredrik rakt igenom rutan under premiärsäsongen förra året och det är tydligt att tittarna vill ha mer av honom. Den här säsongen följer vi livet på Eklaholm genom årstidernas skiftningar och målet är att inspirera tittarna att ta vara på varje säsongs särskilda charm, säger Caroline Norrby, exekutiv producent.

Eklaholm är en gård i ständig utveckling och redan i första avsnittet börjas ett nytt stort projekt, där innergården ska förvandlas till en vacker oas – och göra plats för Karl Fredriks nyinköpta 800-åriga olivträd.

– Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg trädet. Det kändes helt ofattbart att det skulle sågas ner för att de skulle bygga på platsen. Jag kunde inte låta bli att adoptera det även om det blev lite krångligt att få hem det från Spanien. Det är mig veterligen Sveriges äldsta olivträd och ska bli hjärtat i vår trädgård, säger Karl Fredrik.

Säsong 2 av Karl Fredrik på Österlen har premiär 21:00 onsdagen den 10 mars på TV4. Programmet kommer även att finnas här på TV4 Play.Trailer för säsong 2 av Karl Fredrik på Österlen

På den vackra 1600-talsgården i Eklaholm på Österlen möter vi trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson som tar oss med i sina stora sommarprojekt på gården. Vi får dessutom Karl Fredriks expertråd om trädgård, blommor och inredning.

Trailer för Karl Fredriks nyår

Karl Fredrik och sambon Petter bjuder in till ett magisk nyårsfirande på vackra Eklaholm. Tillsammans visar de hur man kan omvandla årets julblommor till häpnadsväckande nyårsdekorationer samtidigt som de välkomnar 2021 på ett inspirerande sätt.

Karl Fredrik på Österlen får eget nyårsprogram

I våras gjorde TV4:s nya gröna livsstilsprogram Karl Fredrik på Österlen succé bland tittarna. Nu står det klart att Karl Fredrik och hans sambo Petter även kommer att förgylla avslutningen på året med det nya programmet Karl Fredriks nyår.

Trailer för Karl Fredrik på Österlen

I det här blomstrande programmet följer vi med trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson till hans vackra 1600-talsgård Eklaholm på Österlen. Här får vi njuta av bländande blomsterprakt och inspireras av Karl Fredriks passion för växter och blommor. Premiär 25 maj!