Puman klättrar mot OS

Möt Hannes Puman som kan säkra en OS-plats på EM i Moskva.

22-årige Hannes Puman från Eskilstuna kan bli den första svenska klättraren i ett olympiskt spel. EM i Moskva är sista chansen att knipa en biljett till Tokyo nästa sommar.

- Jag tror jag har gynnats av att EM skjutits upp. Många klättrare har inte kunnat träna det senaste halvåret men jag har kunnat köra på, säger Puman inför avresan till Moskva.

För att nå Tokyo krävs att han vinner klassen combined, där resultaten i de tre grenarna lead, bouldering och speed räknas samman.

- Det går knappt att träna speed i Sverige så i framtiden hoppas jag att grenarna delas upp, min satsning är främst mot OS 2024 och 2028. Skulle jag nå Tokyo redan nästa år vore det en bonus, säger Puman, som tidigare vunnit JVM-guld och nått final på senior-VM i ledklättring.

Kalla sjua i comebacken

Charlotte Kalla gjorde säsongsdebut i världscupen efter att ha varit sjuk i covid-19. Det blev en fin sjundeplats i comebacken för 33-åringen.

Kalla tillbaka i världscupen

Efter att ha dragits med sviter av Covid-19 är Charlotte Kalla tillbaka i världscupen igen den hör helgen.

Kanadensiskt samarbete sänkte Frölunda

Efter tio raka förluster står nu Linköping på två raka segrar. På tisdagskvällen låg lagets kanadensare bakom bortasegern mot Frölunda i Scandinavium.

Sörenstam försvarar beslutet

Annika Sörenstam fick hård kritik efter att ha tagit emot frihetsmedaljen från Donald Trump. Nu uttalar sig golflegendaren för första gången.

Skicross-VM till Sverige

Nu är det klart att skicross-VM kommer att genomföras i Sverige och Idre Fjäll. Tävlingarna kommer att genomföras på Idre Fjäll om fyra veckor, 11-13 februari.

Möt SHL:s längsta forward

Frölundas 19-åring Elmer Söderblom är över två meter lång och väger 108 kilo.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.

Håkan Loob - Sveriges vigaste 60-åring?

I vår intervjuserie "Wikegård vs" har Niklss Wikegård träffat legendaren Håkan Loob hemma i Karlstad. Samtliga Niklas Wikegårds möten finns att se på C More.