Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

I Lund håller krogarna öppna: ”Finns inget lagstöd”

Fredagen den 20 november klockan 22.00 är det inte längre tillåtet att servera alkohol på krogar och restauranger. Men Lund går mot strömmen. Där håller man öppet.

Lunds kommun tillåter att krogar och restauranger har öppet - trots att förbudet mot alkoholförsäljning börjar gälla från 22.00. Detta förutsatt att ingen alkoholförsäljning sker.
Annika Landfors, tillståndschef i Lunds kommun: "Vi bedömer att det inte finns lagstöd att koppla en utrymningstid till förbudet".

Relaterat


Anmälde Assange för våldtäkt – tvingades löpa globalt gatlopp av hot och hat

I Kalla Fakta dokumentären "Decennium - i Assanges skugga" berättar de för första gången om händelserna som för alltid förändrat deras liv.
Nicke Nordmark, reporter på Kalla Fakta berättar hur de utsatts för hån och hat från över hela världen. Anna och Sofia hånas öppet i tv-sändningar i bland annat USA.

Kärleken till pizza blev förevigad

Dennis Wallberg, 22, har tatuerat in sin favoritpizzerias logotyp på vaden. Såklart han har fått en egen favoritpizza uppkallad efter sig.

Rysslandsexperten: Det här är det enda som kan rädda Navalnyj

Putin-kritikern Aleksej Navalnyj hann inte mer än visa sitt pass för kontrollanten, på flygplatsen i Moskva på söndagen, innan han greps. Nu ställs han inför rätta för påstådda förskingringsbrott i Ryssland. Uppdiktade anklagelser menar putinkritikerns följare. På måndagen ställdes Navalnyj inför en domstol som beslutade att häkta honom i 30 dagar till. Fram till 15 februari 2021. Rysslandskännaren Joakim von Braun berättar vad som händer nu.

Program från TV4