Polisman frias från inblandning i bordellhärva

Misstänktes ha drivit bordell i massagesalong – nu frias mannen från inblandning. Frun döms för grovt koppleri och har själv uttryckt att hon med tiden blivit en bordellmamma.

Tillsammans med sin fru stod de åtalade för grovt koppleri efter att ha misstänkts bedrivit en bordell i centrala Stockholm. Polisen frikänns från koppleri eftersom det inte har bevisats att han har varit inblandad i bordellverksamheten men hans fru döms till ett längre fängelsestraff.

Paret misstänktes för att tillsammans ha drivit en massagesalong i Stockholm och utnyttjat kvinnor som har sålt sexuella tjänster, enligt åtalet. Tillsammans ska de ha tjänat flera miljoner på verksamheten, som pågått från maj 2018 till maj 2020, då paret greps.

Bland annat omfattningen av verksamheten, och det faktum att den inneburit ett hänsynslöst utnyttjande av kvinnorna, gör att brottet rubriceras som grovt.

Drygt ett tiotal kvinnor har funnits inom verksamheten, enligt åklagaren.

Rättens ordförande, chefsrådmannen Erik Lindberg, säger i en kommentar:

- Åklagaren har i denna del presenterat en gedigen utredning som klart visar att kvinnan har styrt och organiserat bordellverksamheten. Kvinnan har också själv under rättegången gett uttryck för att hon med tiden blivit en bordellmamma.

Program från TV4