Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 10:24

Många poliser skadade under franska protester

Sedan den 16 mars har 1 093 poliser och brandmän skadats under de franska protesterna mot den franska regeringens kontroversiella pensionslag, säger inrikesminister Gérald Darmanin i en intervju med franska tidningen Le Journal de Dimanche.

Under samma tid har 2 579 anlagda bränder registrerats, samt 316 attacker mot offentliga byggnader, enligt inrikesministern.

Omfattande protester har hållits på många håll i landet mot president Emmanuel Macron och hans regerings omstridda lag, som bland annat innebär att pensionsåldern ska höjas från 62 till 64 år.
Läs mer

Idag 09:47

Man som klämdes under träd avled

En man i Lysekils kommun klämdes under lördagen fast under ett träd.

Räddningstjänsten fick loss mannen som klämts under trädet, men hans liv gick inte att rädda.

– Mannen avled på platsen, säger Anna Hammarbäck, presstalesperson hos polisen region Väst.

Läs mer

Idag 09:46

1 000 varslade i småhusbranschen

Försäljningen av nyproducerade småhus i Sverige sjunker kraftigt, det uppger branschorganisationen Trä- och möbelföretagen för Sveriges Radio Ekot.

Närmare 1 000 personer har varslats på de fabriker som producerar småhus, och fler varsel väntar. Anledningen är att försäljningen har stannat av.

Läs mer
Senaste dygnet

Gymmen tänker inte bomma igen – trots avrådan

Efter en rundringning som TV4Nyheterna gjort kommer de stora gym-kedjorna hålla öppet.

Enligt de nya restriktionerna i Stockholm, Östergötland och Västra Götaland ska man bland annat undvika att gå på gym. 

De stora kedjorna tänker ha öppet som vanligt men utöka åtgärderna som de redan har på plats, vilket bland annat består av fler online och utomhusträningar samt uppmaningar till folk att byta om hemma.

– Vi tycker att det är jätteviktigt att man håller igång träningen, och att det finns motion för den fysiska och den psykiska hälsan. Vi kommer fortsätta att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger generalsekreterare Susanne Jidesten.