85-åring bor kvar i spökstaden Tjernobyl

Vägrade lämna sitt hem • ”Påverkas inte av strålningen”

När kärnkatastrofen i Tjernobyl inträffade 1986 evakuerades en hel befolkning. Sedan dess har Tjernobyl varit en stängd zon och liknar numera en spökstad. En av alla de tusentals som fick lämna sina hem för 35 år sedan är nu 85-årige Yevgeny Markevick.

Men trots alla varningar om strålning återvände Yevgeny hem till sitt gamla hus efter bara några månader och sedan dess har han bott kvar tillsammans med sin fru.

– Det är en stor glädje för oss att kunna bo i vårt hem, men det är också sorgligt att inget är som förut, som vi var vana vid, säger Yevgeny Markevick.

Se hela inslaget med 85-årigingen i Tjernobyl ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.