Extern länk
Början på sidans innehåll

Efter fem

Efter fem

Intervjuer, senaste nyheterna och snackisarna varje vardag 17 till 19 och varje söndag 17 till 20. Intervjuer, nyheter och snackisar. Vardagar 17–19 och söndagar 17–20.

Demirok (C): ”Det finns mycket som förenar landsbygd och förort”

Så ska Demirok vinna tillbaka landsbygdens stöd

Muharrem Demirok var tidigare en tämligen okänd politiker för den breda allmänheten, men han har haft en stark position inom Centerpartiet. Och på partistämman förra veckan valdes han till centerns nya partiledare.

Men det är inte medvind i seglen för Centerpartiet, vars väljarstöd fortsätter att sjunka. Enligt den senaste opinionsundersökningen ligger partistödet nu nere på cirka fem procent. Det är främst landsbygdens väljare man tappat och kritik har framförts inom det egna partiet, där vissa menat att det är ett misstag att välja en ”storstadsledare”.

Men Demirok som är uppvuxen i förorten Vårby gård, söder om Stockholm, är inte enig med kritiken.

–Det finns så otroligt mycket som förenar landsbygd och förort. Den här känslan av att man lämnas utanför, att saker som andra tar för givet behöver man kämpa för. Att biblioteket ska vara kvar, att skolan inte ska lägga ner. Sen finns det den andra sidan, gemenskapen, glädjen, att man hjälps åt när det blir lite tufft – det förenar också, menar Centerledaren.

–Det är inte platsen man är född på som definierar vilken politik man kan driva, utan erfarenheten man tar till sig och förmågan att lyssna på andra, tillägger Demirok.

Se intervjun i spelaren ovan.

Centerledaren om nya uppdraget: ”Var inte givet från början”

Centerledaren om nya uppdraget: ”Var inte givet från början”

Här vägrar Demirok välja mellan Kristersson och Andersson

Här vägrar Demirok välja mellan Kristersson och Andersson