Åklagaren: ”Hoppas att de inte står vid incheckningsdisken”

Alexander Ernstberger och två medåtalade efterlysta av polis

Under torsdagen kom hovrättens dom i det uppmärksammade Allra-målet. Samtliga åtalade döms till fängelse för bland annat mutbrott och trolöshet mot huvudman. Hovrätten bedömer brottsligheten som grov.

Allras vd Alexander Ernstberger döms till sex års fängelse och näringsförbud i tio år och vice vd:n döms för mut- och häleribrott till fängelse i fem år och näringsförbud i tio år. Förutom Ernstberger döms Olle Marcusson, vdn för det inblandade bolaget oak capitol group och medgrundaren David Persson Rothman till fem års fängelse. Förvaltningschefen Johan Bergsgård döms till fyra års fängelse.

Nu är Ernstberger, samt ytterligare två av de tre medåtalade männen, efterlysta av polis. Det bekräftar kammaråklagaren Thomas Hertz för TV4Nyheterna.

– Polisen har begränsade möjligheter att ha övervakning innan ett häktningsbeslut, säger Thomas Hertz.

TV4Nyheterna har kontaktat de dömda männens advokater och hittills enbart fått svar av Johan Bergsgårds advokat Simon Bergström:

”Vi har har, av förklarliga skäl, inte hunnit att slutligt analysera domen i sin helhet och därför inte fullt ut tagit till oss hur hovrätten resonerat. Men redan av domslutet framgår det att vi har diametralt motsatt syn på frågan om skuld och att hovrätten synes ha värderat bevisningen annorlunda än försvaret och tingsrätten har gjort”, skriver han.

Se mer om det uppmärksammade Allra-målet i spelaren ovan.