Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Kvinna sköt ihjäl flera personer på skola i Nashville

Polisen tror att kvinnan tidigare var elev på skolan • Barn bland dödsoffren

Uppdaterad: Publicerad:

Minst sju personer, varav tre barn har dött efter att en kvinna öppnade eld på en grundskola i amerikanska Nashville. Den kvinnliga skytten sköts till döds av polis.

Det var vid 10.15 under måndagen, amerikansk tid, som polisen larmades om skolskjutningen som ägde rum på en privat kristen skola, med elever upp till sjätte klass.

Tre vuxna som jobbade på skolan, och tre barn sköts till döds av den kvinnliga skytten.

– Vi arbetar med att identifiera dessa offer, säger Don Aaron, presstalesperson för Nashvillepolisen, under en presskonferens.

Inledningsvis uppgav polisen att den kvinnliga skytten "tros" ha varit i tonåren. Hon identifierades sedan som 28 år gammal. Nashvilles polischef uppger att fynd tyder på att kvinnan tidigare var elev på skolan.

Utrustad med flera vapen

Under presskonferensen meddelade polisen att kvinnan ska ha varit utrustad med två gevär och ett eldhandvapen. När polisstyrkan anlände till skolan ska skott ha hörts från andra våningen, och ett team på fem poliser tog sig upp.

– När poliserna anlände till andra våningen, såg de en kvinnlig skytt. Två av poliserna öppnade eld mot kvinnan som sköts till döds, säger Don Aaron.

Kvinnan ska ha skjutit till döds ungefär en kvart efter det första larmsamtalet.

Presidenten informerad

Vita huset meddelar att president Joe Biden har informerats om händelsen, Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre uppger att Biden vill visa sin uppskattning för räddningspersonalen som var först på plats.

– Vi vet att våra skolor allt för ofta ödeläggs av vapenvåld, säger Jean-Pierre enligt CNN.

Även USA:s första dam, Jill Biden, har uttalat sig.

– Jag är verkligen utan ord. Våra barn förtjänar bättre.

128:e masskjutningen i USA det här året

Skjutningen i Nashville är den 128:e masskjutningen i USA det här året, skriver CNN med hänvisning till Gun violence archive. NBC News rapporterar att nio personer har dött, och sex skadats, i tre skolskjutningar i år.

Se polisen berätta om skolskjutningen i spelaren ovan.