Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Mathilda har haft samma outfit i åtta år: ”Tog bort klädstressen”

2021-01-153 min 18 sek

Blev en världsnyhet!

Direktrapportering

Spion-experten om toppchefen som greps av säpo: ”Uppseendeväckande"

3 min 15 sek

En man häktas, misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Mannen har tidigare arbetat på Säpo och Försvarsmakten, och är i dag högt uppsatt chef på en annan statlig myndighet. Joakim von Braun, specialist inom underrättelseverksamhet medverkar.

Direktrapportering

IS-kvinna häktad – 12-årige sonen blev barnsoldat: “Ett grovt brott”

3 min 39 sek

En kvinna som anslutit till terrorsekten IS har häktats av Stockholms tingsrätt misstänkt för att ha medverkat till att hennes tolvåtige son blev barnsoldat i Syrien. Enligt åklagare är det flera svenska barn som dött i strider för IS. Vi pratar med vår mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson.

Direktrapportering

Måne på vift när Kina firar månfestivalen: ”Kaosartade scener”

1 min

I Kina firar man just nu något som brukar kallas för ”månfestivalen”, vilket ofta ses som Kinas näst viktigaste traditionella högtid efter det kinesiska nyåret. Det här firar man bland annat med dekorationer i form av gigantiska ballonger som ska föreställa uppblåsbara månar. Men, det har visat sig vara ganska svårt att ha koll på denna ”rullande” måne.

Direktrapportering

Rachel Mohlin: ”Jag är inte så rädd längre”

10 min 28 sek

Skådespelaren Rachel Mohlin har gett ut romanen ”Dungen” som handlar om en flicka som växer upp i bibelbältet i Småland. ”Det har varit läkande för mig att skriva den, för precis som jag har varit med om en frikyrkouppväxt. Det enda hon tänker på är att hon inte får göra fel, hon får inte synda. Den har jag också burit med mig”, säger hon.

Direktrapportering

Sjuåriga Adelina inspiration till bok som lär ut teckenspråk

3 min 16 sek

Adelina Wenthe har downs syndrom och kommunicerar delvis med tecken. Nu har hon och hennes mamma Linda gjort en barnbok där berättelserna finns i textform, men även med tecken som stöd. ”Under hela Adelinas uppväxt har vi saknat en bra bok med tecken”, säger Linda Wenthe

Direktrapportering

De svänger i klimatfrågan: "Kina vill inte förlora ansiktet"

4 min 15 sek

Under FN-mötet i New York lovade Kinas president Xi Jinping att Kina inte kommer att bygga fler kolkraftverk utomlands, och att man ska öka ansträngningarna för att bekämpa klimatförändringarna.i världen. “Det här är en så kallad game changer”, sager Johan Kuylenstierna, ordförande Klimatpolitiska rådet.

Direktrapportering

Här kissar den fräcka räven i jaktskon

2 min 1 sek

Jägaren Tor-Arne Jonasson blev nyfiken när det började försvinna skor från hans yttertrappa och satte upp en viltkamera. Den fångade tjuven på film – och det var en riktigt fräck typ.

Direktrapportering

Klimatet i fokus på FN-toppmötet

1 min 27 sek

Pandemin och klimatet är i fokus på FN-toppmötet som just nu pågår i New York. ”USA:s president Joe Biden kom med beskedet att han vill satsa på klimatet, och man förväntar sig att andra nationer kommer göra större åtaganden i klimatfrågan”, säger Stefan Borg, TV4 Nyheternas utrikeskorrespondent.

Direktrapportering

Claes Månsson om livet som blyg: ”Kan vara en styrka för skådisar”

11 min

Dagens gäst har stått på teaterscenen i över 30 år och hunnit damma av de flesta pjäser. Efter ett tvåårigt, och högst coronarelaterat uppehåll, är Claes Månsson äntligen tillbaka med den nyskrivna pjäsen Sådan Far. Hör honom berätta om nya pjäsen och om hur han funnit styrkan i blygheten.

Direktrapportering

Efterlysningen: Vem har tappat kungens medalj?

4 min 24 sek

Tänk dig att du är ute på stan och plötsligt hittar något som glimmar på marken? Det var precis det som hände Anna Wallin när hon var ute och promenerade utanför Nordstan i Göteborg. Och det visade sig vara en kungamedalj, som delas ut till en liten skara människor för lång och trogen tjänst. Anna satte igång ett detektivarbete för att hitta medaljen. Vi ringer upp både med Anna Wallin och Berit Petersson.

Direktrapportering