Minst femton bränder på tre veckor i det lilla samhället

”Vittnen har sett ungdomar på platserna”

Bränderna fortsätter att härja i Olofström i Blekinge. Under tisdagskvällen inkom ett larm till SOS om en brand i en skolbyggnad på Jämshögsvägen. Polis och räddningstjänst skickades till platsen, och elden kunde släckas.

Enligt ett vittne som TV4Nyheterna pratat med så slog det lågor ut från taket på skolbyggnaden. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

Ytterligare en brand

Knappt en halvtimme senare kom ett nytt larm om ytterligare en brand, rapporterar P4 Blekinge. Enligt SOS ska det röra sig om en gräsbrand vid det gamla torget i Olofström, för närvarande finns inga uppgifter om brandens omfattning.

Fler bränder på kort tid

Sen den 15 april har 16 bränder rapporterats. Förra veckan drabbades orten av tre bränder på mindre än sex timmar. En av bränderna var konstaterat anlagd.

– Vi försöker kartlägga varför detta sker. Gemensamma nämnaren är att det alltid sker kvällstid, säger Morgan Bengtsson (S), kommunstyrelsens ordförande till TV4Nyheterna.

I spelaren ovan: Kommunstyrelsens ordförande om det brandhärjade Olofström.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.