Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Corazza Bildt: Därför byter jag parti

Tidigare moderaten byter till Liberalerna • ”Jag har inte ändrat mina åsikter”

Uppdaterad: Publicerad:

Anna Maria Corazza Bildt byter parti. I Europaparlamentsvalet kandiderar den tidigare moderaten för Liberalerna.
– När det brinner i Europa kan jag inte sitta stilla. Jag måste engagera mig, säger hon.

Den tidigare moderaten, Anna Maria Corazza Bildt byter parti och väljer att kandidera för Europaparlamentsvalet. Det meddelar hon under en pressträff tillsammans med L-ledaren Johan Pehrson och Liberalernas partisekreterare, Gulan Avci.

– Jag är väldigt glad att vi har en ny medlem som jag kan presentera, säger Johan Pehrson (L) under pressträffen.

– Jag är väldigt, väldigt ödmjuk och tacksam och känner mig varmt välkommen, säger Corazza Bildt.

Corazza Bildt har varit Europaparlamentariker för Moderaterna i tio år. Men när "krig, lågkonjunktur och antidemokratiska krafter hotar det fria Europa" byter hon nu alltså parti. "För att möta hotet mot de liberala värden som vår gemenskap vilar på måste det europeiska samarbetet fördjupas".

– Jag är liberal i den ideologiska bemärkelsen. Jag har inte ändrat mina åsikter eller min politik, förklarar Corazza Bildt.

– Ni vet väldigt väl att det är Moderaterna som ändrat sig och inte vill ha mig som kandidat i Europavalet, säger hon på pressträffen.

Hon vill se ett utvidgat EU och lovar att stå upp mot "högerpopulisterna som vill splittra och isolera". Hon beskriver Liberalerna som Sveriges EU-vänligaste parti och säger sig vilja vara en stark röst för liberalism i Europa.

Valet till Europaparlamentet äger rum i juni 2024.