Sverige vann dramatisk gruppfinal

Sverige vann med 24-23 mot värdlandet Egypten i handbolls-VM.

Efter en svag svensk första halvlek med många tekniska fel och endast en räddning ledde Egypten med tre mål i paus.

Men i andra spelade Mikael Aggefors upp sig mellan stolparna och Linus Persson klev fram i anfallsväg. Sex av hans totalt åtta mål kom i andra halvlek och det var också Persson som satte avgörande 24-23 med mindre än två minuter kvar.

Egypten fick en kvitteringschans i slutsekunderna men Sverige höll undan, vann med uddamålet och går in i nästa gruppspel med maximala fyra poäng.

Relaterat


Tiger Woods till sjukhus efter bilolycka

Golflegendaren Tiger Woods ligger på sjukhus efter en våldsam bilolycka. 45-åringen opereras för flera frakturer efter en singelolycka utanför Los Angeles.

Asllani närmar sig comeback

Efter hjärnskakningen för två veckor sedan är Kosovare Asllani på bättringsvägen. Real-Madrid-stjärnan är med på landslagslägret på Malta och hoppas på att vara redo för spel inom kort.

Samuelsson säkrade historisk medalj

Sverige tog silver i herrstafetten – och har nu samlat på sig sex medaljer i Slovenien. Vilket är nytt rekord för det svenska skidskyttelandslaget.

Ryfors låg bakom Rögles kross

Rögles förstakedja låg bakom skåningarnas seger borta mot Frölunda. Hemmalaget som är inne i en tung period med fyra raka förluster.

Skön revansch för Hanna Öberg

Hanna Öberg har inte fått till det i de individuella loppen under VM. Men under tisdagen - på hennes favoritdistans 15 kilometer - lossnade det.

VM-guld till Sandra Näslund i comebacken

Sandra Näslund hade inte kört ett enda världscuplopp den här säsongen. Men hon var trots det överlägsen på VM och körde hem guldet på hemmaplan.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.