Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Över 800 000 döda med covid-19 i USA

Dyster milstolpe • Flest coronadöda i världen

Uppdaterad: Publicerad:


Antalet som har avlidit i USA efter att ha smittats med coronaviruset har passerat 800 000, enligt Johns Hopkins-universitetets siffror.

Det är ungefär lika många amerikaner som årligen dör av hjärtsjukdomar eller stroke.

Över 200 000 av coronadödsfallen har inträffat efter det att vaccin mot covid-19 blev tillgängligt för i stort sett hela den amerikanska befolkningen i våras.

"När vi uppmärksammar den tragiska milstolpen 800 000 amerikanska dödsfall till följd av covid-19, tänker vi på var och en och liven som de levde, och vi ber för deras nära och kära som har lämnats kvar," skriver president Joe Biden i ett uttalande.

Drygt 60 procent av amerikanerna, runt 200 miljoner, är fullvaccinerade och den absolut största delen av dödsfallen har inträffat bland de som är ovaccinerade.

Flest coviddödsfall i världen

USA är det land som har överlägset flest registrerade coviddödsfall sett till absoluta tal. Landet står för omkring 15 procent av de 5,3 miljoner dödsfall som har registrerats i världen under pandemin. Det sanna antalet avlidna, både i USA och i resten av världen, antas dock vara betydligt högre eftersom många smittade inte har registrerats. (TT)