Anders fru nära att bli offer i Vetlanda: ”Vi hade änglavakt”

Utreds inte som terrorbrott • ”Alla kommer ju vara psykiskt skadade för all framtid”

Det var vid 15-tiden på onsdagen som polisen fick flera samtal om att en man gick till angrepp med någon form av tillhygge mot andra personer i närheten av järnvägsstationen i Vetlanda.

De tre personerna som hade livshotade skador bedöms nu befinna sig i ett stabilt läge, enligt Region Jönköping.

Mannen är nu anhållen – utreds inte som terror

Den 22-årige mannen har anhållits misstänkt för flera fall av mordförsök. Ärendet utreds i nuläget inte som ett misstänkt terrorbrott, säger åklagare Adam Rullman

Den misstänkte gärningsmannen är känd av polisen sedan tidigare för småbrott, och är skriven i en ort på det småländska höglandet, enligt polisen

– Just nu är misstanken försök till mord. Oavsett vilket kommer det bli väldigt viktigt att utreda motivbilden, säger åklagaren till TT.

”Vi tänker på alla de som har drabbats”

Vetlandabon Anders Strömblad berättar hur starkt berörd han och hela orten är av dådet i går och hur det lika gärna kunde varit hans fru som fallit offer för attackerna.

– Vi tänker på alla de som har drabbats, men alla kommer ju vara psykiskt skadade för all framtid, vi kommer aldrig glömma den här dagen. Min fru var nära och vi hade änglavakt, säger en tårögd Anders Strömblad.

Se Anders berätta om hur händelsen skakat samhället i spelaren ovan.