Sjölyckan

En familj, tre generationer – men bara ett sommarställe. Alla ska samsas medan mulltoan krånglar, någon nallar lite för mycket ur roséboxen och grannarna gnäller på nya bryggbygget. Välkommen till Sjölyckan!

En familj, tre generationer – men bara ett sommarställe. Alla ska samsas medan mulltoan krånglar, någon nallar lite för mycket ur roséboxen och grannarna gnäller på nya bryggbygget. Välkommen till Sjölyckan!

Mera Sjölyckan på C More och TV4 – ny säsong 3 april

PROGRAMINFORMATION
Den 3 april kommer efterlängtade tredje säsongen av Sjölyckan till C More. Denna gång får tittarna följa alltifrån relationsutmaningar och småbarnsproblematik till tvivelaktiga båtköp när familjen Kling samlas på Sjölyckan i Stockholms skärgård

- Det är jättekul att kunna bjuda tittarna på ännu en säsong av Sjölyckan med dessa fantastiska skådespelare. Som alltid kommer det att bjudas på mycket igenkänningshumor när denna något udda och spretiga familj ska försöka umgås i somrig skärgårdsmiljö. Stora skratt och sommarbilder är precis vad man behöver nu i vinterrusket, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent på C More och TV4.

Denna sommar sätts familjeharmonin på spel direkt när det visar sig att Berndt (Hans Mosesson) spontant gått och gift sig med kärleken Maj-Gull Söderberg (Marianne Mörck). Vad händer nu med arvet och Sjölyckans framtid? Kommer Klara (Malin Cederbladh) och Tomas (Henrik Schyffert) behöva dela veckor med Söderbergs vidrigt perfekte och trevlige son Mats (Anastasios Soulis) och hans besserwissriga dotter Myran (Maja Söderström) för all framtid?

Tomas och hans fru Lily (Shima Niavarani) är numera småbarnsföräldrar till Zion och har rätt olika syn på vad han behöver. Är det verkligen sant att ”all you need is love”, eller kan det behövas lite, tja, rutiner också? Samtidigt har Klara och hennes man Rille (Gustaf Hammarsten) i år blivit tonårsföräldrar på riktigt och brottas med helt nya utmaningar. Går det överhuvudtaget att vara en ”skön” tonårsförälder, hur mycket man än försöker? Och hur lik en själv vill man egentligen att ens barn ska bli?

Sjölyckan handlar om den där perioden varje sommar när man tar sin familj och hälsar på sina föräldrars eller svärföräldrars sommarställe. Skratten och samhörigheten, men också besvären, som uppstår när tre generationer ska leva tillsammans under ett och samma tak.

I centrum för berättelsen står familjen Kling och deras privata paradis bland kobbar och skär i
Stockholms skärgård – Sjölyckan. Pensionären Berndt, som ärvt stället av sin far, hans två barn Klara och Tomas med respektive, samt deras barn. När alla är på Sjölyckan samtidigt är det fullt hus.

Sjölyckan, säsong 3 har säsongspremiär på C More fredag den 19 mars, samt på TV4 och TV4 Play lördag den 3 april.

Roliga bloopers från Sjölyckan

Det blir inte alltid som man tänk sig när man spelar in en serie. Här är några roliga bloopers från Sjölyckan säsong 2.

Regnkaos drabbade Sjölyckan

Inspelningen av komediserien Sjölyckan drabbades av ett regnoväder som skapade stora problem när de somriga pressbilderna skulle tas. Här visar vi för första gången hur det såg ut bakom kulisserna.

Thomas och Klara om Mats: "En ond mardröm"

Maj-Gulls son Mats kommer också till Sjölyckan. Han älskar att fixa saker vilket inte uppskattas av Klara och Thomas. Se hur det här går i nya säsongen av Sjölyckan som startar den 20 mars på C More och 4 april på TV4.

Trailer för Sjölyckan säsong 2

I den andra säsongen har Berndts nya kärlek, Maj-Gull Söderberg, gjort sig ordentligt hemmastadd på Sjölyckan. Detta innebär en hel del nyheter som inte uppskattas av alla i familjen. Sjölyckan säsong 2 drar igång 20 mars på C More och 4 april på TV4.

Karaktärerna i Sjölyckan

En familj, tre generationer – men bara ett sommarställe. Här är karaktärerna som du kommer få lära känna i nya relationskomedin Sjölyckan.

Lily fritänkande karaktär i Sjölyckan

Shima Niavarani spelar Lily i Sjölyckan. Hon är Thomas nya tjej och rör om i grytan med sitt självsäkra och levnadsglada jag på sommarstället.

Late Rille i Sjölyckan

Rille, spelad av Gustaf Hammarsten, är Klaras man i Sjölyckan. Han är rätt barnslig, lätt hypokondrier och lever efter devisen: "Jag gör det sen".

Berndt gråtmild änkling i Sjölyckan

Pappa Berndt Kling, spelad av Hans Mosesson, är änkeman och för första gången ska han tillbringa sommaren ensam tillsammans med barnen Thomas och Klara.

Felix Herngren regisserar ny komediserie för TV4

En familj, tre generationer – men bara ett sommarställe. Alla ska samsas medan mulltoan krånglar, någon nallar lite för mycket ur roséboxen och grannarna gnäller på nya bryggbygget. Välkommen till Sjölyckan!
– Sjölyckan är en komedi som innehåller en rejäl dos sommar och skärgårdsidyll men kanske en överdos av familj och allt vad det innebär, säger seriens regissör Felix Herngren.