Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 20:31

Misstänkt farligt föremål på parkeringsplats

Polisen och nationella bombskyddet är på plats vid en parkeringsplats norr om Lindesberg med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ligger i närheten av ett bostadsområde och fem hushåll i närheten har fått utrymmas.

– Det var en mindre avspärrning först och när bombskyddet kom på plats gjorde man så att man tömde närliggande hus, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen.

Föremålet ska ligga mitt på parkeringen.

– Vi kommer att vara på plats tills dess att man avgör vad det här föremålet är för något, säger Lars Hedelin.

Texten uppdateras.

Läs mer

Idag 19:46

Beslutet: Pence måste vittna mot Trump

Federala domaren James Boasberg har beslutat att förre detta vice president Mike Pence måste vittna inför en jury om händelserna som ledde fram till stormningen av Kapitolium, rapporterar amerikanska medier.

Vittnesmålet, som bland annat syftar till att få klarhet i konversationer mellan Pence och Trump innan 6 januari, kommer att göras i samband med den särskilda utredning mot ex-presidenten Donald Trump och hans försök att ogiltigförklara valet 2020.

Mike Pence kan välja att överklaga beslutet och det är ännu oklart om han kommer att göra det.

Läs mer

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer
Senaste dygnet

Skottlossning mot lägenhet – fyra personer gripna

Flera personer befann sig i bostaden • Polisen utreder mordförsök

En lägenhet i Strängnäs kommun besköts sent under måndagskvällen. Polisen fick vid 22.40-tiden flera samtal om höga smällar från ett bostadshus.

Vi har gripit fyra män i 20-årsåldern, de är skäligen misstänkta, säger Torbjörn Lindqvist vid polisen till TT vid 06-tiden.

Personer befann sig i lägenheten när det sköts, men ingen ska ha skadats. Brottsplatsen är avspärrad, polisen utreder försök till mord och grovt vapenbrott.

Det ska ske en teknisk undersökning på platsen nu på morgonkvisten och sedan är det upp till åklagaren att ta vidare beslut, säger Lindqvist.

Se bilder från platsen i klippet ovan.

TT

Ingen gripen för fredagens dödsskjutning

Ingen gripen för fredagens dödsskjutning