Extern länk
Början på sidans innehåll

Efter fem

Efter fem

Intervjuer, senaste nyheterna och snackisarna varje vardag 17 till 19 och varje söndag 17 till 20. Intervjuer, nyheter och snackisar. Vardagar 17–19 och söndagar 17–20.

Bolund (MP): Vill inte regera med en ”brunblå” budget

MP lämnar regeringen • Berättar om dagens kaos: "Är också besviken"

Uppdaterad: Publicerad:

Miljöpartiet lämnar regeringen, meddelar partiets språkrör Märta Stenevi och Per Bolund. Anledningen säger att partiet är upprörda över Centerpartiets agerande, alltså att rösta nej till regeringens budget, vilket innebär att Moderaternas, Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas budget röstades igenom i riksdagen.

Miljöpartiet har sökt regeringsmakten för att genomföra grön politik – och tolererar inte att Sverigedemokraterna får inflytande. Per Bolund säger att det inte var något lätt beslut, men att han tror att det finns stora förutsättningar för Andersson att bli vald.

"Vi är en motpol"

I Efter fem säger han att han inte vill sitta i en rödgrön regering med en "brunblå" budget:

– Vi är en motpol mot högerextremism och SD. Då är det självklart att vi inte kommer sitta i en regering och genomföra den ekonomiska politik som de har förhandlat fram. Det är att ge SD det politiska inflytande som vi har arbetat så hårt för att de inte ska få, säger Bolund i Efter fem.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Relaterat
Sahlin: ”En ovärdig dag i politiken”

Sahlin: ”En ovärdig dag i politiken”

Statsvetaren: ”Nu kan vi förväntas oss en ny omröstning”

Statsvetaren: ”Nu kan vi förväntas oss en ny omröstning”