Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:46

Två döda och flera skadade i knivattack i Lissabon

Två personer dödades och flera skadades i en knivattack mot ett islamiskt centrum i Portugals huvudstad Lissabon, uppger polisen, enligt AFP.

– Attacken gjorde att flera personer skadades och för tillfället två döda, sade polisen.

En misstänkt gärningsman är gripen.

Läs mer

Idag 13:38

Terrorhotnivån i Nordirland höjs inför Biden-besök

Den brittiska regeringen höjde på tisdagen terrorhotnivån i Nordirland till "allvarlig", inför ett väntat besök av USA:s president Joe Biden för att markera 25-årsdagen av ett fredsavtal, rapporterar AFP.

Den inhemska spionbyrån MI5 bedömmer att hotet har gått från "betydande" till "allvarligt", vilket betyder att en incident bedöms som "mycket sannolikt", sa Nordirlands sekreterare Chris Heaton-Harris.

Läs mer

Idag 13:19

S: Priskommission ska pressa livsmedelskedjan

Socialdemokraterna föreslår att det inrättas en priskommission som ska hålla koll på matpriserna, och den ska ta sikte på hela livsmedelskedjan.

– Vi föreslår att regeringen omedelbart inrättar en priskommission på livsmedel, säger Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

Relevanta myndigheter och konsumenter ska vara med i kommissionen också, förutom livsmedelsproducenterna och regeringen.

Läs mer
Senaste dygnet

Misstänkt barnvåldtäkt i Malmö: ”Gjort vissa fynd”

Flicka under 15 år • Ska ha skett utomhus

Polisen i Malmö har inlett förundersökning om en grov våldtäkt utomhus mot en flicka under 15 år. Den misstänkta brottsplatsen är stadsdelen Rosengård, i närheten av kulturhuset Drömmarnas hus. Brottstiden ska vara någon gång mellan klockan 17 och 18 på söndagen, uppger Malmöpolisen.

– Vi var på plats under gårdagen och hade en rätt stor avspärrning. Vissa fynd har säkrats på platsen, säger polisens pressinformatör Nils Norling till TV4 Nyheterna.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

– Vi hoppas att det finns fler personer som kan ha gjort observationer av människor eller fordon i det här området, säger Nils Norling.