Lea tröttnade på att plocka skräp själv – då startade hon den här gruppen

Skräphjälten i Sigtuna: ”Jag vill ha en framtid!”

Lea Heed, 17, tröttnade på att plocka skräp i naturen själv. Nu har hon startat ”Untrash Sigtuna”. En grupp som plockar upp skräp tillsammans för framtiden och för att vi faktiskt skräpar ner mer än vad naturen tål. Hör Lea berätta för Nyhetsmorgon om hur hon vill inspirera flera att göra detsamma. Fika tillsammans efteråt är heller inte en helt oviktig aktivitet, säger Lea.

Stockholm Pride 2021 drar igång – detta händer i veckan

Idag drar Stockholm Pride igång och temat är "Nyckeln till frihet". Liksom förra året blir det ingen vanlig festival i år och inget pridetåg genom stan, men det kommer finnas fysiska evenemang. Vix Herjeryd, ordförande Stockholm Pride, går igenom vad vi kan förvänta oss av Pride-veckan.

Ryktet: Vaccinera dig och bli utkastad

Många asylsökande vågar inte vaccinera sig av rädsla att bli utvisade. Agneta Romin, ordförande för Flyktingruppen Falun och Anders Tegnell, statepidemiolog, om vad som hänt.

Så blir fysisk aktivitet roligt för barnen

Att barn är stillsittande är ett större problem än någonsin. Personlig tränare Mårten Nylén hänger i studion med barnen Livia, Leah och John hur man blandar lek och träning på ett kul sätt.