Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 23:00

Flera döda i trafikolycka i Tyskland

Minst sju personer har omkommit i en svår trafikolycka i det tyska förbundslandet Thüringen på lördagseftermiddagen, meddelar polis.

Ytterligare flera personer har skadats allvarligt i olyckan som inträffade mellan städerna Schönstedt och Bad Langensalza, rapporterar mediebolaget MDR.

Det är oklart vad som orsakade en kollision mellan tre bilar som totalförstördes. En omfattande brand skapade ett giftigt rökmoln, och trafiken spärrades helt av på landsvägen.Läs mer

Idag 22:04

Stora demonstrationer i Israel

Tiotusentals israeler samlades under lördagskvällen för att hålla liv i protesterna mot högerregeringens juridiska reformer – som anses hota högsta domstolens oberoende och därmed landets demokrati.

– Det kommer sluta med att vi vinner, för det här är inte något vi kan leva med. Vi kan inte leva i en stat som inte är demokratisk, så vi är redo att slåss till slutet. Vi är beredda att betala det högsta priser för att vinna det här, säger en av demonstranterna till AP.

Foto: (AP Photo/Tsafrir Abayov)

Den israeliske premiärministern, Benjamin Netanyahu, meddelade i måndags att lagförslaget “pausas“. Demonstranterna vill dock hålla fortsatt press på landets ledning, tills planerna på att ge regering och riksdag makt över högsta domstolen stoppas.

Läs mer

Idag 20:45

Betydande lavinfara i fjällen

Risken för laviner är betydande i den nordligaste delen av fjällkedjan, i Abisko-Riksgränsenområdet och kring Kebnekaise.

Betydande lavinfara motsvarar 3 på en femgradig skala.

"Även om situationen inte på långa vägar är lika allvarlig som i Nordnorge så har vi ett farligt snötäcke även i en del områden som ligger nära den norska gränsen, exempelvis Kirunafjällen", säger Mattias Tarestad vid Naturvårdsverkets lavinprognostjänst i ett
pressmeddelande.

Läs mer
Senaste dygnet

Dags för tredje sprutan – så många är beredda att ta den

Ny Sifo-undersökning visar svenskarnas inställning till nästa spruta

Hela 84 procent av de vaccinerade i Sverige säger att de även tänker ta en tredje dos när det blir deras tur. Endast två procent säger nej. Det visar en undersökning Sifo gjort på uppdrag av TV4Nyheterna i dag.

Framför allt är det de äldre som vill ta en tredje dos. Bland personer över 65 år svarar hela 98 procent av de vaccinerade att de även tänker ta den tredje sprutan.

– Motståndskraften sjunker efter ett tag. Det kanske blir en fjärde dos, femte dos, säger pensionären Toive Carlson.

Då tar du dem också?

– Ja, så länge det är gratis så tar jag dem, svarar Toive Carlson.

Efter nedgången under hösten så ökade antalet nya sjukdomsfall i covid-19 något förra veckan, då 5201 nya fall registrerades. Många av dem var bland personer under 40 år och där släpar också vaccinationsgraden fortfarande efter.

I spelaren ovan: Anders Tegnell om senaste tidens ökande smittspridning.

Smittspridningen ökar bland yngre: ”Ett varningstecken”

Smittspridningen ökar bland yngre: ”Ett varningstecken”

FHM ändrar rekommendation för covidtester

FHM ändrar rekommendation för covidtester