Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Man knivskuren i centrala Helsingborg

Tre gripna efter explosion – bombskyddet kallas in

Kvinna allvarligt skadad i trafikolycka

Senaste dygnet

Uppgifter: Utländsk kvinna med dold spionkamera greps vid statsministerns bostad

Skyddsvakter larmade polisen • Säpo har informerats

Uppdaterad: Publicerad:

En kvinna greps för att ha flugit drönare över Sagerska palatset i går kväll.
När polisen kontrollerade henne upptäcktes en avancerad spionkamera, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna.

– Säkerhetspolisen känner till att polisen grep en individ i anknytning till Sagerska, säger presstalespersonen Fredrik Hultgren-Friberg.

Skyddsvakter larmade polisen på onsdagskvällen. En drönare sågs flyga över Sagerska huset i centrala Stockholm. Byggnaden är ett skyddsobjekt med fotoförbud och förstärkt säkerhet. Polisen ryckte ut till statsministerbostaden och grep en kvinna misstänkt för brott mot skyddslagen.

”Säpo utbyter information med polisen”

Drönaren togs i beslag och ytterligare kameror ska ha hittats bland kvinnans tillhörigheter, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna. Vid en senare visitation upptäcktes även en monterad spionkamera som låg dold intill kroppen, enligt TV4 Nyheternas uppgifter. Den beskrivs som avancerad. Säpo är informerad om händelsen.

– Säkerhetspolisen känner till att polisen grep en individ i anknytning till Sagerska. Men det är ett ärende som hanteras av Polismyndigheten och jag får hänvisa dig dit. Rutinmässigt samverkar vi löpande med Polismyndigheten och utbyter information, säger Fredrik Hultgren-Friberg, presstalesperson på Säpo.

Misstänkt falsk identitet

Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna är kvinnan utländsk medborgare och polisen utreder om de identitetshandlingar hon hade på sig kan vara förfalskade.

En åklagare är inkopplad och anhöll kvinnan. På torsdagseftermiddagen uppgav Stockholmspolisen att den misstänkta är frisläppt men är i övrigt fåordiga om ärendet.

– Det är en pågående förundersökning om brott mot skyddslagen. Personen, en yngre, är släppt i nuläget. Misstankarna kvarstår, säger Ylva Holmer, jourhavande förundersökningsledare i Stockholm City.

Vet du mer? Tipsa TV4 här