Coronasjuk födde tvillingar i koma: "Trodde inte det var sant"

Hon var gravid med tvillingar och sjuk i covid-19. När hon vaknade upp trodde hon att hon förlorat barnen.

Under nästan en månad i våras låg gravida Perpetual Uke i konstgjord koma på sjukhuset i Birmingham i Storbritannien. Hon var gravid med tvillingar och sjuk i covid-19.

Vecka 26 förlöstes tvillingarna med kejsarsnitt och vårdades på neonatala, 16 dagar senare vaknade Perpetual Uke ur koman. Det som väntade henne var för svårt att ta in.

– Jag trodde de sa saker för att lugna ner mig på sjukhuset, jag trodde inte på dem.

Efter flera månader på sjukhus är de nu hemma igen, tillsammans med maken Matthew och två storasyskon, och alla mår bra.

Se klippet i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.