Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Sponsorer

Hemköp
Kvix
Löfbergs
Kungsörnen

Skapa en egen spaljé till trädgården

Vissa växter har en fantastisk förmåga att vilja växa och klättra. Då kan det vara perfekt att skapa sin alldeles egna spaljé till odlingen, där växterna får det stöd de behöver.

Du behöver:

Material

2 st träribbor, 100 cm långa

2 st träribbor, 160 cm långa

Träskruv

Hampasnöre

Verktyg

Såg

Yxa

Blyertspenna

Skruvdragare

Borr

Sax

Gör så här:

-  Använd yxan för att spetsa till de långa träribborna i ena änden.

-  Lägg ihop de tvärgående träribborna på 100 cm och borra hål rakt igenom dem. Borra hålen med cirka 12 cm mellanrum.

-    Skruva ihop de tvärgående träribborna med träribborna som är 160 cm långa. Ernst satte
den nedersta träribban på 50 cm och den översta kant i kant högst upp.

-    För sedan snöret upp och ner och fram och tillbaka i hålen på träribborna tills du har en hel spaljé. Börja och avsluta med en knut.

Lycka till!

Skapar du någon av Ernsts kreationer hemma? Visa oss, och tagga @ernsttv4 på Instagram!

Så gör du Ernsts avskärmare till hemmet

Bor du stort? Litet? Behöver du skärma av? Få mer plats? Byta om? Se hur du gör denna vackra avskärmare som även gör sig perfekt som inredningsdetalj både inom- och utomhus.

Så gör du Ernsts piedestal

Precis som Ernst säger är det vackert att ta in naturen i de uppstyrda ytorna. Här gör han en piedestal av en vacker gren han hittade utomhus - gör en du med!

Så skapar du Ernsts blomsterfat

Det är lätt att glömma bort allt det vackra som gömmer sig precis bakom hörnet! I detta fall kan man till exempel skapa en vacker inredningsdetalj med hjälp av naturens enkla medel - låt Ernst visa hur.

Så gör du Ernsts spångbord

Att förvandla en så alldaglig sak som man ser i tid och otid, till något så vackert som detta soffbord. Blev du också inspirerad av Ernst? Ta reda på hur du gör hans spångbord!

Så gör du Ernsts vattensamlare av tunnor

Precis som Ernst säger så ska vi aldrig ta vattnet för givet. Här ser du ett enkelt och fint sätt att ta vara på naturens regnvatten, i rustika tunnor på trädgården.

Så gör du Ernsts odlingsbädd av torvblock

Saknar du trädgårdsinspiration? Ta reda på hur du gör en odlingsbädd av torvblock, ämnad för att så småningom bli ett med naturen.

Ur Sommar med Ernst 2021, avsnitt 4.

Så gör du Ernsts kryddhylla

Är du också trött på att dina kryddor står huller om buller i skafferiet? Ta reda på hur du skapar ett praktiskt och snyggt kryddstaffli med hjälp av plywood och hampasnöre.

Så gör du Ernsts ljusstockar

Ibland kommer man över gammalt överblivet virke och annat bråte som bara ligger och skräpar. Gör som Ernst och ta tillfället i akt - skapa dina egna, helt unika ljusstakar.