39-årige Zlatan årets anfallare – igen

Zlatan Ibrahimovic har öst in mål för sitt Milan. Nu prisas han som ”Årets forward”.

Tio mål på sex matcher den här säsongen – och ett vasst målsnitt även i våras då Milan avslutade seriespelet genom att gå obesegrat i tolv raka matcher. Zlatan Ibrahimovic har under hela 2020 visat upp en minst sagt imponerande målform. Och då ska man dessutom ha med i åtanke att Zlatan hunnit fylla 39 år.

Under ”Fotbollsåret” så prisades Zlatan på nytt och utsågs till ”Årets anfallare”. Zlatan förklarar att han fortsätter tro hårt på sig själv, att nyckeln i stället handlar om att försöka hålla fysiken i bra trim.
- Det handlar om att hålla mig fräsch fysiskt och gå ut på plan och prestera. Det mentala är inga konstigheter, självförtroendet är det inga problem med.

Relaterat


Hanna Öberg spurtade hem ny pallplats

Hanna Öberg tog sig upp på pallen för sjätte gången den här vintern när hon spurtade hem tredjeplatsen i Oberhof under söndagen.

Storseger för Sverige i handbolls-VM

Sverige stod för en ordentlig kross mot Chile i VM på lördagskvällen. Blågult vann med 41-16 efter 12 mål av Lucas Pellas.

Skicross-VM till Sverige

Nu är det klart att skicross-VM kommer att genomföras i Sverige och Idre Fjäll. Tävlingarna kommer att genomföras på Idre Fjäll om fyra veckor, 11-13 februari.

Zlatan utbytt i halvtid - Milan vidare efter drama

Zlatan Ibrahimovic spelade från start för Milan i Coppa Italia mot Torino. Men det blev bara en halvlek för svensken när Milan tog sig vidare till kvartsfinal efter straffdrama mot Torino.

Kritiserade kramen i Minsk

Idag besökte Internationella ishockey-förbundet Belarus huvudstad Minsk för att lösa frågan om kommande hockey-VM, som är tänkt att avgöras i Belarus och Lettland i maj. Och från svenskt håll är ståndpunkten just nu helt klar.

Lakers vann stökig NBA-match

I NBA tog LA Lakers tog en komfortabel seger över Houston Rockets med 120-102 i en stökig match natten mot måndagen.

Möt SHL:s längsta forward

Frölundas 19-åring Elmer Söderblom är över två meter lång och väger 108 kilo.

Här är Duplantis löfte inför 2021

Se stavhopparen Armand "Mondo" Duplantis, 21, summera sitt konstiga, framgångsrika år med dubbla världsrekord. Han avslöjar också sina planer för det nya året.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.

Håkan Loob - Sveriges vigaste 60-åring?

I vår intervjuserie "Wikegård vs" har Niklss Wikegård träffat legendaren Håkan Loob hemma i Karlstad. Samtliga Niklas Wikegårds möten finns att se på C More.