Don't stop the music

Under två livesända timmar fyllda med musik leder Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck musikgalan ”Don't stop the music”. Kvällen arrangeras av Insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som arbetar för att stötta alla i musikbranschen som på olika sätt drabbats av pandemin.

Under två livesända timmar fyllda med musik leder Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck musikgalan ”Don't stop the music”. Kvällen arrangeras av Insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som arbetar för att stötta alla i musikbranschen som på olika sätt drabbats av pandemin.

TV4 sänder musikgalan ”Don't stop the music”

Under två livesända timmar fyllda med musik leder Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck musikgalan ”Don't stop the music” från anrika Hamburger Börs i Stockholm. Kvällen arrangeras av Insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som arbetar för att stötta alla i musikbranschen som på olika sätt drabbats av pandemin. För många scenografer, ljudtekniker och musiker har möjligheterna att försörja sig försvunnit helt.

- Många yrkesgrupper går nu på knäna under pandemins framfart och jag vill att kvällen bidrar till att hylla de yrkesgrupper som finns i min närhet men som kanske aldrig syns längst fram vid mikrofonen eller framför kameran. Det här är en kväll för alla som får musiksverige att leva, säger Martin Stenmarck.

Under livegalan Don't stop the music uppträder flera av Sveriges största artister såsom Lars Winnerbäck, Zara Larsson, Tomas Ledin, Molly Sandén, Helen Sjöholm, Peter Jöback, Tommy Körberg, Stor, Benjamin Ingrosso, First Aid Kit, Janice och Frida Öhrn. Direkt från anrika Hamburger Börs i Stockholm kommer de att uppträda med musik ur den svenska låtskatten i konstellationer som vi aldrig tidigare har sett. Kvällen varvas med reportage från ett musiksverige som upplevt ett år som inte liknar något annat.

- Det är en ära att få leda den här kvällen. För mig är det en självklarhet att försöka göra det jag kan för att hela ekosystemet, alla yrkesgrupper och olika delar av evenemangsindustrin, ska får en rimlig chans att klara sig genom pandemin. Musik läker. Musik behövs. Kvällen är en hyllning till hela musiksverige, säger Sarah Dawn Finer.

Under kvällens livegala hyllas det svenska musikundret och musikerna påminner om Sveriges unika position i musikvärlden.
- TV4 har en lång historia av att bidra till att förvalta och förädla det svenska musikundret. Vi är så glada för möjligheten att kunna sända det här initiativet från Stiftelsen Svenska Musikfonden och tillgängliggöra det för hela svenska folket, säger Jonathan Nordin exekutiv producent på TV4.

Musikgalan från Hamburger Börs direktsänds från i TV4 ‪lördagen den 30 januari mellan ‪20:00 - 22:00.

TV-galan "En kväll för musiksverige - Don't Stop The Music" är en direktsänd musikgala från Hamburger Börs i Stockholm och arrangeras av Stiftelsen Svenska Musikfonden som "har det huvudsakliga allmännyttiga ändamålet att, med stöd av insamlade medel, stötta, främja och utveckla svenskt musikliv".

Artister som medverkar i Don't Stop The Music 2021

Miljonpublik såg galan Don't Stop The Music i TV4

PROGRAMINNEHÅLL
På lördagskvällen visades den stora musikgalan Don't Stop The Music i TV4 med artister som First Aid Kit, Lars Winnerbäck, Tommy Körberg, Helen Sjöholm, Zara Larsson m.fl.
- Livemusiken är saknad och älskad, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent.

Martin Stenmark - Blinding Lights

Under galan "Dont Stop The Music" så hyllas det svenska musikundret. Svenska låtskrivarna Max Martin och Oscar Holter har skrivit Weeknds "Blinding Lights". Här framför Martin superhiten.

Privata initiativ räddar den svenska klassiska musiken

Violinisten Daniel Lozakovich är en världsberömd svensk violinist. Daniel, Fabian Düberg och många andra inom den klassiska musiken kan musicera tack varje bidrag från privata givare. En av dem är Anders Wall som skapat en stiftelse för att stötta talanger inom bland annat musik.

Zara Larsson klar för TV4-programmet

Det står nu klart att även Zara Larsson, Miriam Bryant, Loreen, Mariette, kören Get Up Soul Choir och Mikael Tornving kommer uppträda på musikgalan ”Don't stop the music” som sänds på TV4 nu på lördag den 30 januari.

Don't stop the music - Officiell trailer

Följ med när artister som Tomas Ledin, Molly Sandén, Lars Winnerbäck och First Aid Kit m.fl. samlas för att stötta musiksektorn som drabbats hårt av pandemin. Galan arrangeras av Svenska musikfonden och leds av Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck.