Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 14:01

Margareta Strömstedt är död

Författaren Margareta Strömstedt är död.

– Det är sorgligt och och känslan av 'aldrig mer' är konstig och svår att ta in, säger Margareta Strömstedts son Niklas Strömstedt i en kommentar till DN.

Hon blev 91 år gammal.

Läs mer

Idag 13:46

Två döda och flera skadade i knivattack i Lissabon

Två personer dödades och flera skadades i en knivattack mot ett islamiskt centrum i Portugals huvudstad Lissabon, uppger polisen, enligt AFP.

– Attacken gjorde att flera personer skadades och för tillfället två döda, sade polisen.

En misstänkt gärningsman är gripen.

Läs mer

Idag 13:38

Terrorhotnivån i Nordirland höjs inför Biden-besök

Den brittiska regeringen höjde på tisdagen terrorhotnivån i Nordirland till "allvarlig", inför ett väntat besök av USA:s president Joe Biden för att markera 25-årsdagen av ett fredsavtal, rapporterar AFP.

Den inhemska spionbyrån MI5 bedömmer att hotet har gått från "betydande" till "allvarligt", vilket betyder att en incident bedöms som "mycket sannolikt", sa Nordirlands sekreterare Chris Heaton-Harris.

Läs mer
Senaste dygnet

29 miljoner vaccindoser hittade – skulle till Belgien

Hittades i italiensk fabrik • Exportstopp diskuterades

Närmare 30 miljoner doser av Astra Zenecas vaccin mot covid-19 uppges ha hittats i Italien.
Snabbt blossade frågan om exportstopp från EU upp – men vaccinet var på väg till Belgien.

Fyndet ska ha gjorts i en fabrik i Anagni i Frosinone-provinsen i samband med en kontroll på uppdrag av EU-kommissionen. Doserna ska enligt tidningen ha paketerats av bolaget Catalent, som bland annat är underleverantör till läkemedelsjätten Astra Zeneca.

Exportstopp diskuterades

Inledningsvis fanns det misstankar att doserna var avsedda för leverans utanför EU. Flera europeiska länders företrädare reagerade starkt på uppgifterna och krävde en eventuell export av doserna skulle stoppas.

– Det är upprörande, säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström när han nås av uppgifterna om de bunkrade vaccindoserna.

Det framkom dock senare att italienska polisen under helgen fått i uppgift av hälsodepartementet att undersöka vart doserna var på väg. Utredningen kom då fram till att doserna var på väg till EU-landet Belgien, detta uppger den italienska poliskåren Carabinieri NAS.

Se mer om händelsen, och vaccinsamordnarens syn på fyndet, i spelaren ovan.

TT

Astra Zenecas bunkrade vaccin: "Som att hälla bensin på EU:s vrede"

Astra Zenecas bunkrade vaccin: "Som att hälla bensin på EU:s vrede"