Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Så kommer flygandet bli efter krisen: "Priserna kommer öka"

Vagabonds chefredaktör spår flygandets framtid

Under tisdagen släpper Statistiska centralbyrån, SCB, en ny rapport om våra flygvanor under pandemiåret 2020. Under 2019 reste 37,9 miljoner människor från svenska flygplatser, att jämföra med 9,4 miljoner resenärer under 2020.

Vagabonds chefredaktör Per J Andersson spår att biljettpriserna kommer att öka när det är säkert att flyga igen. Och att business class kommer minska.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Utrikesministern: "Attackerna måste stoppas omedelbart"

De senaste dagarnas flyg- och raketattacker mellan Israel och Hamas beskrivs som dom mest intensiva sedan kriget 2014 - och en upptrappning av de oroligheter och sammandrabbningar som präglat Jerusalem den senaste tiden.
FN varnar nu för att båda sidor är på väg mot ett fullskaligt krig - där oskyldiga civila kommer behöva betala priset. Arne Lapidus frilansjournalist rapporterar direkt från Israel.
Utrikesminister Ann Linde och Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna kommenterar de frenetiska anfall och motanfall om vad som krävs för att en eventuell vapenvila ska komma till stånd. Risken är att man grävt ner sig i mentala skyttegravar, säger Linde och menar att det kan få långsiktiga konsekvenser.

Schlagerstjärna tillbaka i skolan: "Var trött på att sitta och inte göra någonting"

Han slog igenom 1995 med dunderhiten "Se På Mig" i Melodifestivalen.
Efter det har han varit med i Melodifestivalen ytterligare fyra gånger och är ju en av våra mer kända artister. Men nu har han dykt upp i ett helt annat sammanhang! Schlagerstjärnan är tillbaka i skolan på grund av pandemin, men inte som elev utan musiklärare på Vattmyraskolan i Järfälla.

Kalle Moraeus om nya livsstilen: "Har blivit 15 år yngre"

Musikern Kalle Moraeus är aktuell med boken "Tjur på retur - En kärleksförklaring till alla gubbar" och just gubbe det är något han stångats med ett tag, berättar han i Efter fem. Det handlar om att hålla sig frisk och vårda sin hälsa, säger Moraeus stångat sig igenom ett stenhårt träningsprogram känt under namnet ”16 weeks of hell” dessutom klarat sig igenom covidviruset också. Så nog finns det allt mycket krut i den gubben.

Älgkaos i färgbutik i Kalmar - avlidades

Axel Pileby berättar om hur en älg som helt osannolikt förirrat sig in i en färgbutik i centrala Kalmar. Dessvärre fick historien ett sorgligt avslut eftersom den måste avlivas inne i lokalen av jägare som kallats till platsen.

Anders blåste omkull - hittade hjälten

78-årige Anders från Örnsköldsvik var ute och gick med sin rullator - när han plötsligt blåste omkull! Axel berättar om hur en otäck historia slutade i solsken. Det kunde gått hur som helst i stormen.

Rutinerade pensionerade poliser löser grova brott: ”Det är en succé”

Allt fler pensionerade poliser lockas tillbaka till den hårt ansträngda polisverksamheten och löser gamla fall med stor framgång. Här berättar Lars Bröms, Gruppchef för Silvervargarna, och Margareta Clausén, pensionerad polis och Silvervarg om hur de använder rutin och gedigen erfarenhet för att lösa grova brott. ”Det tar ett par år innan du blir en självklar utredare i grova brott”, säger Bröms och menar att resurserna finns och hoppas att fler regioner tar efter.

Kritiken mot de nya restriktionerna: ”Fler i restaurangen än åskådare på match”

Idag redovisade Folkhälsomyndigheten sitt uppdrag för när och hur Sverige ska återgå till en mer normal situation efter coronapandemin.
Beskedet som alla längtat efter kom av sig en smula. Det är fortfarande inte läge att lätta på coronarestriktioner. Men från den 1 juni kan kultur- och idrottsevenemang ta emot större publik och krogar ha öppet till 22.3 0.
Niclas Carlnén, vd Malmö FF och krögaren Daniel Couet, reagerar på beslutet som de menar att de skadar respektive branscher. Sommaren är en viktig tid för både fotbollen och restaruangerna.

De skapade en app med audioerotik: ”Det behövs mer på marknaden för kvinnor”

Trenden med autioerotik har nått Sverige. Linnea Taube är medgrundare till en de svenska företagen som gör ljudappar med erotik, Ava stories, och hon berättar tillsammans med en av investerarna, artisten Silvana Imam, om varför dessa appar lockar allt fler: ”Ett perfekt sätt att utforska sin egen njutning på”, säger Silvana Imam.

Intervjun med stjärnan som gick snett: ”Hon älskade alla utom mig”

TV4:s nöjesjournalist Cicci Renström Suurna har de senaste 30 åren träffat hur många ikoner som helst ute i världen. På onsdag jobbar hon sin sista dag på kanalen. I Efter fem berättar hon om sina höjdpunkter i karriären och även ett tillfälle som gick helt snett. Hon berättar även om känslorna inför att sluta och vad som väntar härnäst: ”Ska bli skönt att äga sin tid”

Ta ett antikroppstest - och få en öl

Ystads Allehanda rapporterar om en stor stark och ett antikroppstest - på krogen. Det är restaurangen Prins Carl som erbjuder en öl medan man väntar på testsvar för antikroppar mot covid-19. "Den enda restaurang som kan erbjuda det här", tror krögaren Hooman Safaei.

Besked om restriktioner väntas imorgon: ”Jag hoppas de förlängs”

På onsdag väntas Folkhälsomyndigheten presentera åtgärder för hur Sverige ska kunna öppna upp igen. Björn Olsen, professor och överläkare i infektionssjukdomar, och Emma Frans, doktor i epidemiologi, reder ut hur det kan gå till. Båda tycker att läget är för allvarligt för att öppna upp just nu. ”Vi har mer generell smittspridning i samhället”, säger. ”Man ska inte ha mer restriktioner än nödvändigt”, påpekar Emma Frans.

Här är kändisarna i USA som vill göra karriär i politiken

OS-medaljören och realitystjärnan Caitlyn Jenner intervjuades i Fox New i förra veckan om att hon nu vill bli Kaliforniens nästa guvernör. Hon skulle i så fall bli den första transpersonen på en så hög politisk post i USA. Men hon är långt ifrån den enda kändisen som vill ta sig in i politiken. Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna, berättar mer om trenden. ”Som kändis har man en halv fribiljett in i politiken”, säger han.

”Mellan hägg och syren – det är nu det är som mest magiskt”

Nu har supervärmen verkligen dragit in över stora delar av vårt land. Över tjugo grader på flera platser idag. Efter fem bad tittare att skicka in eller tagga era somriga bilder i sociala medier och vi har fått in massor av härliga bilder! I klippet ovan får vi även en hälsning av Karl Fredrik på Österlen! ”Efter regn kommer solsken”, konstaterar han.

Draculas slott ska locka till vaccin

Fri entré till Draculas slott i hundra år och en rundtur i tortyrkammaren – det lockas besökare med om de vaccinerar sig i det myntonspunna slottet i Rumänien.

Oro för fortsatt kaos i Jerusalem: ”Händer nåt illavarslande varje timme”

De senaste dagarna har Jerusalem skakats av de allvarligaste oroligheterna på många år. Under helgen har hundratals personer skadats i sammandrabbningar mellan israelisk polis och palestinska muslimer – och oroligheterna har fortsatt även idag. Vi pratar med vår Mellanöstern-korrespondent Terese Cristiansson.

Ayaan Ahmed om ”Snabba cash”-imitationerna: ”Man glömmer bort själva budskapet”

Drömmen om en skådespelarkarriär väcktes tidigt för Ayaan Ahmed, som gjort succé i rollen som ”Nala” i den uppmärksammade Netflix-serien ”Snabba cash”. Som sjuåring satt hon nämligen framför tv:n och såg då en somalisk skådespelare spela teater i live-tv och tänkte att "Det här vill jag också göra!" – och drömmen skulle senare bli sann. Rollen var egentligen tänkt som en kille, men Ayaan gick till castingen, levererade och fick jobbet, trots att hon aldrig tidigare skådespelat.