Extern länk
Början på sidans innehåll

En bondgård mitt i stan

I En bondgård mitt i stan får vi följa tre familjer som under ett halvår ska försöka förvandla sina trädgårdar till självförsörjande stadsbondgårdar. Vi följer experimentet och familjerna från att de första fröna sätts i marken ända fram till höstens skördefestI En bondgård mitt i stan får vi följa tre familjer som under ett h...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Sponsorer

GevaliaSvensk hälsokostFärsodlarnaPlantagen

Det här är TV4:as nya program "En bondgård mitt i stan"

I En bondgård mitt i stan får vi följa tre familjer som under ett halvår ska försöka förvandla sina trädgårdar till självförsörjande stadsbondgårdar.

Uppdaterad: Publicerad:

Den 19 oktober är det premiär för höstens spännande experiment där tre familjer ska försöka skapa ekologiska bondgårdar mitt i stan. Vi följer experimentet och familjerna från att de första fröna sätts i marken ända fram till höstens skördefest.

Familjerna, som är bosatta i Enskede, Älvsjö och Tullinge utanför Stockholm, har under våren och sommaren 2021 utforskat möjligheten att anlägga helt självförsörjande bondgårdar med odlingar och djurhållning på sina villatomter. Till sin hjälp har de haft några av landets ledande experter: Sara Bäckmo och Johan Widing.

Sara Bäckmo är specialiserad på odling och driver Nordens största trädgårdsblogg Skillnadens Trädgård. Sara Bäckmo är även expert på självförsörjning och har hjälpt familjerna med deras odlingar under programmets gång.

– Det har varit så spännande att få hjälpa familjerna att starta sina odlingar. Tanken om att försörja sig på egenodlad mat lockar många och det är fint att visa vilken potential som finns också i en trädgård i staden. Att bli självförsörjande på grönsaker under en del av året är möjligt också här, säger Sara Bäckmo.

Johan Widing driver Bokeslundsgården nere i Skåne som bland annat bevarar svenska husdjursraser och bedriver ekologiska odlingar. I programmet har Johan hjälpt familjerna med djurhållningen, vilket han tyckt varit extra spännande sett till förutsättningarna:

– Att bo i stan innebär oftast att man lever på begränsade ytor och det kan vara svårt att föreställa sig bondgårdsdjur på sin villatomt. Men med rätt kunskap är det mesta möjligt och jag tycker programmet visar på fina sätt att bedriva hållbar djurhållning också mitt i stan, säger Johan Widing.

En bondgård mitt i stan kommer sändas på tisdagar på TV4 Play och TV4, med start den 19 oktober.