Hamilton

Nyskriven thrillerserie som utspelar sig under den unge Hamiltons första tid i Sverige efter utbildningen i USA. Serien är baserad på Jan Guillous succéböcker om den hemliga agenten, som gestaltas av Jakob Oftebro.

Nyskriven thrillerserie som utspelar sig under den unge Hamiltons första tid i Sverige efter utbildningen i USA. Serien är baserad på Jan Guillous succéböcker om den hemliga agenten, som gestaltas av Jakob Oftebro.

Ny säsong av Hamilton spelas in i sommar

PROGRAMINFORMATION
Till sommaren påbörjas inspelningen av en ny säsong av TV4:s och C Mores succéserie Hamilton. Serien är baserad på Jan Guillous böcker om den hemliga agenten Carl Hamiltons liv.

- Det känns otroligt bra att vi och vårt team av kreatörer bakom Hamilton får möjligheten att skapa en andra säsong. En spännande inspelning väntar och publiken kommer att få se Hamilton i ett nytt berättarformat. Den första säsongen överträffade alla våra förväntningar och med många återvändande nyckelpersoner i produktionen är jag övertygad om att denna säsongen kommer göra detsamma, säger Petra Ahlin, exekutiv producent på TV4/C More.

Den nya säsongen består av fyra actionfyllda berättelser fördelade på åtta avsnitt som spelas in i sommar och sänds på TV4 och C Mores under 2022. Fredrik T Olsson står för manus och säsongen regisseras ännu en gång av Erik Leijonborg.

- Det ska bli en fröjd att återigen få djupdyka ner i Hamiltons värld och den svenska underrättelsetjänstens vardag. Hamilton slits fortfarande mellan den livsfarliga tillvaron som agent och det liv han håller på att bygga upp hemma tillsammans med sin flickvän Sonja, som också har sina ambitioner och tankar om deras liv tillsammans, säger Erik Leijonborg, regissör.

I seriens andra säsong kommer tittare att återförenas med bland annat Carl Hamilton (Jakob Oftebro), Hamiltons flickvän Sonja Widén (Katja Winter), Säpoagenterna Kristin Ek (Nina Zanjani) och Birger Hagman (Jörgen Thorsson) samt amiralen Astrid Bofors (Annika Hallin).

- Hamilton är en klassisk bok- och filmserie vars arv vi vill förvalta på bästa möjliga sätt. Därför känns det fantastiskt att serien är i så goda händer i alla led. Jag är enormt förväntansfull på den här säsongens slutprodukt men framförallt tittarnas känslor inför den, säger Renée Axö, producent på Dramacorp Pampas Studios.

Hamilton säsong 2 produceras av Renée Axö på Dramacorp Pampas för TV4 och C More. Petra Ahlin är exekutiv producent för projektet på C More och TV4. Manus är skrivet av Fredrik T Olsson och kommer att regisseras av Erik Leijonborg och Per Hanefjord.

Se Hamilton på TV4 Play.

Agent Carl Hamilton är tillbaka – premiär på C More nyårsdagen 2020

Nu presenterar C More och TV4 stolt Hamilton, kanalens största internationella dramasatsning hittills. Den nyskrivna thrillerserien utspelar sig under den unge Hamiltons första tid i Sverige efter utbildningen i USA och är baserad på Jan Guillous succéböcker om den hemliga agenten. Stjärnskottet Jakob Oftebro spelar Carl Hamilton som har premiär på nyårsdagen på C More och i början av 2020 på TV4.