Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Därför bojkottar Kina H&M: ”Ingen slump att det kommer nu”

2021-04-022 min 36 sek

Den svenska klädjätten har hamnat mitt i en storpolitisk konflikt mellan Kina och Väst.

Helena af Sandeberg listar karriärens främsta roller

11 min

Kvällens gäst är skådespelaren Helena af Sandeberg som just nu medverkar i tv-serien ”Deg” på SVT, där hon, och den andra huvudrollsinnehavaren Bianca Kronlöf, spelar mot varandra i en desperat jakt på pengar.

Rymdturister på unik resa: ”Väldigt svårt att göra nummer två”

5 min 46 sek

Vad har en 38-årig multimiljardär, en 29-årig canceröverlevare, en 51-årig geologiprofessor och en 42-årig dataingenjör gemensamt? Jo, just nu cirkulerar de runt jorden som de första civila rymdresenärerna någonsin utan en astronaut med sig. Vi pratar med fysikern Patrik Norqvist.

Nya Apple-telefonen sågas – här är nya prylarna du vill ha koll på

4 min 16 sek

Vi tittar närmare på några av de stora snackisarna från teknikens värld just nu. Bland annat handlar det om koldioxidinfångning på Island, Apples nya Iphone och att Facebook släpper nya hightech-glasögon. Evelina Galli, teknikexpert på sajten PriceRunner, medverkar.

Regeringen: Största satsningen på klimatet någonsin

3 min 30 sek

Under en pressträff presenterade regeringen flera budgetnyheter inom miljö och klimat. Totalt handlar det om satsningar på 12 miljarder kronor. Pengarna ska användas för att göra det lättare att få tillstånd för till exempel vindkraftverk och nya elledningar, för att utbilda de tekniker som ska jobba på framtidens batterifabriker och som stöd till biogas. Vi pratar med Susanna Baltscheffsky, vetenskapskommentator på TV4Nyheterna.

Jämställdhetsministern om mäns våld mot kvinnor: ”Har jobb kvar att göra”

8 min 46 sek

Idag inleddes förhandlingen i Linköping tingsrätt mot den man som står åtalad för att ha mördat sin tidigare fru under på resecentrum i Linköping den 15 april i år. TV4Nyheternas reporter Ulla Danné rapporterar direkt från den första rättegångsdagen. Jämställdhetsminister Märta Stenevi säger att man nu fått större resurser som ska förhindra mäns våld mot kvinnor efter det att man lanserat ett 40-punktprogram mot detta.

I dag inleddes ”Dieselgate”-rättegången i Tyskland: “Kan bli 10 års fängelse“

4 min 20 sek

Idag inleddes rättegången i Tyskland mot ett antal före detta högt uppsatta Volkswagen-chefer efter den utsläppskandal som uppdagades 2015. Under flera år manipulerade företaget data från sina utsläppstester så att de skulle klara av EU:s gränsvärden när de i själva verket var högre än tillåtet. TV4Nyheternas utrikesreporter Jona Källgren ger oss en direktrapport från första rättegångsdagen som beräknas ta flera år.

Gymnasten anklagar FBI för att ha mörkat övergrepp

5 min 12 sek

I natt svensk tid vittnade flera amerikanska toppgymnaster som utsatts för sexuella övergrepp av den tidigare landslagsläkaren Larry Nassar. En av de som vittnade mot Nassar är Simone Biles som senast tog medalj vid OS i Tokyo och som i sitt vittnesmål bland annat anklagar FBI för att ha mörkat övergreppen under flera år.

Han hyr finlandsfärja för 60-årsfest

3 min 40 sek

Pigge Werkelin, Gotlands starke man, skapar åter igen stora rubriker när han tänker sätta Gotländskt partyrekord. Inför sin stora 60-årsfest har han hyrt en hel finlandsfärja med plats för 1 500 gäster, och har dessutom hyrt in en person som planerat festen under 1, 5 år.

I kväll avgörs vem som blir Årets kock 2021

3 min 59 sek

Ikväll gör åtta kockar upp om titeln Årets kock 2021. I årets startfält finns flera kockar som gjort upp om titeln tidigare och tre stycken som debuterar i tävlingen. Tareq Taylor, programledare Årets kock 2021 och Tommy Myllymäki, juryordförande och Årets kock 2007 rapporterar direkt från tävlingen på Annexet vid Globen i Stockholm.

1400 dödade delfiner på Färöarna: ”1-2 procent av populationen”

2 min 9 sek

1428 vitsidiga delfiner dödades i helgen på Färöarna i samband med en traditionsenlig valjakt vilket har väckt stora protester både på ögruppen och utomlands. Tom Arnbom, valexpert på Världsnaturfonden WWF förklarar varför man på Färöarna dödar delfiner och varför man låter traditionen fortsätta.

Jimmie Åkesson: ”Korven förenar mig och Stefan Löfven”

2 min 25 sek

Det var många matrelaterade avskedsgåvor som överlämnades till Stefan Löfven i samband med hans sista partiledardebatt i riksdagen. Bland annat en middag för två, en crème brulée-brännare och en kryddig korv från Sverigedemokraterna.