Extern länk
Början på sidans innehåll

Efter fem

Efter fem

Intervjuer, senaste nyheterna och snackisarna varje vardag 17 till 19 och varje söndag 17 till 20. Intervjuer, nyheter och snackisar. Vardagar 17–19 och söndagar 17–20.

Ilska mot Gröna Lund – pappan ryter ifrån efter stök och bråk

Personal agerade inte • Bråk i fler svenska nöjesparker

Uppdaterad:Publicerad:

Småbarnspappan Jonathan Kärre hamnade bland stökiga och aggressiva ungdomar i kön på Gröna Lund.
Trots att han bad personalen om hjälp fick han inget gehör.
Nu riktar han stark kritik mot parken.

Det var i slutet på maj som ett ungdomsgäng trängde sig i kön, agerade hotfullt och filmade några unga flickor. På plats var också småbarnspappan och journalisten Jonathan Kärre och hans barn. Trots att Jonathan försökte stoppa killarnas handlande så lyckades han inte.

Jonathan Kärre uppsökte då personal som var på plats i parken.

– Jag påkallade deras uppmärksamhet och berättade att killarna hade trängt sig och de sa: ”vad bra att du berättar det för oss, vi ska fixa det”. Sen blev jag då förvånad när killarna fick fortsätta i kön, säger han.

Stök och bråk på nöjesparker: "En brist från vår sida"
Stök och bråk på nöjesparker: "En brist från vår sida"

Situationen eskalerade och killarna blev allt mer aggressiva, något som fick Jonathan och hans barn att känna sig otrygga. Två ordningsvakter pratade med killarna men de fick vara kvar i parken, något småbarnspappan är starkt kritisk mot.

– Vakterna har fattat ett beslut om att de här killarna ska få fortsätta vara kvar på Gröna Lund, utan att ha inhämtat den information som jag har. Hade de pratat med mig så hade de fått en större bild och då hade de kanske fattat ett annat beslut – men så ser inte Gröna Lunds rutiner ut idag, säger han.

Bråkigt i fler nöjesparker

Det är inte första gång den senaste månaden som det uppstår bråk i svenska nöjesparker. Bland annat Liseberg har tidigare berättat för Sveriges Radio att man dragit in rekordmånga årskort sedan säsongsöppningen – som en konsekvens av dåligt beteende.

Annika Troselius, som är informationschef på Gröna Lund, menar att indragna kort är en åtgärd som är möjlig att ta även på Gröna Lund. Vidare beklagar hon det Jonathan och flickorna har fått uppleva.

– Trygghet och säkerhet är det allra viktigaste för oss. När man kommer till oss ska man ju ha kul så jag beklagar verkligen att Jonathan har fått uppleva det här och också att vi inte återkopplade på ett bättre sätt, säger hon.

Relaterat