Grand designs Sverige

Möt hoppfulla hus-entusiaster och följ med när de bygger sitt drömhem. Storslagen arkitektur, makalösa omgivningar och innovativa idéer väntar när ingen vision för svår för att förverkliga. Arkitekturkritikern Mark Isitt leder oss genom processen, från det allra första spadtaget till det sista.

Grand Designs kommer till Sverige

I Grand designs Sverige får tittarna följa med längtande husbyggare på resan till drömhemmet – från första spadtag till färdigt hus. Det blir storslagen arkitektur, häftiga miljöer och innovativa idéer. Ingen vision är för stor för att bli verklighet. Programledare är Mark Isitt och programmet har premiär måndag 16 november klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Arkitekturkritikern och vinnaren av Sveriges Arkitekters Kritikerpris 2018, Mark Isitt, har under två års tid följt sex olika husbyggen, och bjuder in tittarna att följa med på resan. Alla husbyggen är unika på sitt sätt, med förstklassig arkitektur och unik design.

Mark besöker dem alla under olika skeenden, och guidar tittarna med stor fascination och kunskap. Med granskande ögon ger han sin syn på arkitekturen.– Alla sex villorna har ambitionen att tänja gränserna för vad ett hem är. Människorna som bor här är alla visionärer som i många fall riskerar allt för att infria sina drömmar, säger Mark Isitt.

De olika byggena är både varierade och inspirerande, och ingenting i byggprocessen är regisserat eller iscensatt. Budgetar överskrids, bygglov avslås, leveranser försenas, olyckor sker och livssituationer förändras. Detta präglar programmet och gör det verkligt, unikt och inte minst känslosamt.– Bortom geggiga byggplatser, övertrasserade budgetar och ödesdigra förseningar hägrar hem som tittarna inte trodde fanns, konstaterar Mark Isitt. Grand Designs Sverige har premiär måndagen den 16 november klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Stjärndesigner i Grand designs Sverige

26-årige Rasmus ska på egen hand bygga sitt första egna boende, och det iögonfallande huset är ritat av ingen mindre än den kända designern Jonas Bohlin.

Trailer för Grand Designs Sverige

Följ med när hoppfulla entusiaster bygger sitt drömhus. Storslagen arkitektur och innovativa idéer väntar när ingen vision för svår för att förverkliga. Arkitekturkritikern Mark Isitt leder oss genom arbetet, från det första spadtaget till det sista.