Extern länk
Början på sidans innehåll

Sport

Christian Atsu saknas efter jordbävningarna i Turkiet

Tidigare Chelsea- och Everton-spelaren Christian Atsu saknas efter jordbävningarna i Turkiet. Det bekräftar klubbpresidenten för Hatayspor, rapporterar Reuters.

Christian Atsu, 31, blev på söndagen hjälte för turkiska Hatayspor då den tidigare Chelsea- och Everton-spelaren svarade för matchens enda mål mot Kasimpasa.

Nu saknas han.

Reuters rapporterar att Atsu är fast i rasmassorna efter jordbävningarna i Turkiet och klubbpresidenten Mustafa Özat bekräftar att 31-åringen är försvunnen.

- Christian Atsu och Taner Savut (sportchef i Hatayaspor, reds anm) är fortfarande under rasmassorna, säger han till turkiska tv-kanalen Play Spor enligt Reuters.

Enligt Reuters har minst 2600 personer dött efter jordskalven och tusentals är skadade. Räddningsarbetet för att hitta överlevande pågår.

Christian Atsu kom till Hataspor, som är en klubb från Antakya i sydöstra Turkiet, i september, och han har gjort fyra framträdanden sedan han anslöt. Hans kontrakt med Hatayaspor sträcker sig över till i sommar.

Förutom Chelsea, Everton och Hataspor har Atsu även spelat för klubbar som Newcastle, Malaga, Porto och Bournemouth. Därtill har yttern gjort 10 mål på 60 A-landskamper för Ghana.

"Vi ber för positiva nyheter", skriver Newcastle på Twitter.

"Vi ber för dig, Christian Atsu", skriver Chelsea på Twitter.

"Vi ber för att ghananen Christian Atsu hittas i tryggt förvar", skriver Ghanas president Nana Akufo-Addo i en tweet, enligt Reuters.

Ludwig Billengren, Fotbollskanalen