Keyyo i Let's Dance ”Det svåraste jag gjort”

Komikerns oro inför premiären • Keyyo och Hugo bildar par i danstävlingen

Programledaren Kristina "Keyyo" Petrushina ska tävla i Let's Dance tillsammans med danspartnern Hugo Gustafsson.

I Nyhetsmorgon berättar hon om träningen som redan börjat och beskriver det som något av det svåraste hon gjort.

– Redan nu tar man sambasteg på övergångställena och övar konstant, säger Keyyo i klippet.

Jenny Strömstedt frågar Keyyo och hennes danspartner Hugo om deras kärleksstatus och det blir minst sagt stel stämning i studion. Steffo ber om ursäkt för sin kollegas påflugna fråga "Det här blev inte bra Jenny" säger han.

Carro besöker en hönsgård ”Det här är KBT för mig”

Det har blivit allt vanligare att skaffa höns, även om man är storstadsbo, berättar vår flygande reporter Carolin Björnerhag som besöker en hönsgård i Hjorthagen. Det går utmärkt att ha hönor i stan, berättar en av hönsskötarna Kerstin Marselius som varit med från start för 25 år sedan. Karin Foureaux som vuxit upp med hönor och färska ägg berättar hur bra det är för barn i stan att umgås med djur.

Bröderna Norén: ”Amerika är vår tids Jerusalem”

Det finns en fara i att drömma – man riskerar att gå miste om verkligheten, samtidigt som drömmarna leder oss framåt. Musikerna Viktor och Gustaf Norén berättar om sin syn på drömmar i allmänhet, och om Amerika i synnerhet.

Här lockas sjukvårdspersonal med glass och fiskekort

Bräcke kommun testar en annorlunda metod för att få vårdpersonal under sommarperioden i år. Där lockar man med förmåner som gratis boende, glass, hårklippning och fiskekort. Målet är att slippa betala dyra bemanningssjuksköterskor.
Emelie Wennstig, chef för hälso- och sjukvårdspersonal Bräcke: ”Vi försöker tänka nytt och annorlunda”.

Fredrik Nylén bjuder på bullfest

Fredrik "Fika-Fredrik" Nylén bjuder på vaniljbullar på två vis. Och det är lättare än man kan tro, säger han. En utmärkt syssla på en söndag är det i alla fall.
Här får du fina tips på allt från deg till att snurra färdig bulle.
Receptet hittar du på Köket.se