Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 20:31

Misstänkt farligt föremål i bostadsområde

Polisen och nationella bombskyddet är på plats vid en parkeringsplats norr om Lindesberg med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ligger i närheten av ett bostadsområde och fem hushåll i närheten har fått utrymmas.

Polisen fick larm om det misstänkt farliga föremålet vid 15-tiden.

– Det var en mindre avspärrning först och när bombskyddet kom på plats gjorde man så att man tömde närliggande hushåll, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen.

Föremålet ska ligga mitt på parkeringen.

– Vi kommer att vara på plats tills dess att man avgör vad det här föremålet är för något, säger Lars Hedelin.

Läs mer

Idag 19:46

Beslutet: Pence måste vittna mot Trump

Federala domaren James Boasberg har beslutat att förre detta vice president Mike Pence måste vittna inför en jury om händelserna som ledde fram till stormningen av Kapitolium, rapporterar amerikanska medier.

Vittnesmålet, som bland annat syftar till att få klarhet i konversationer mellan Pence och Trump innan 6 januari, kommer att göras i samband med den särskilda utredning mot ex-presidenten Donald Trump och hans försök att ogiltigförklara valet 2020.

Mike Pence kan välja att överklaga beslutet och det är ännu oklart om han kommer att göra det.

Läs mer

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer
Senaste dygnet

Intern kritik mot Demirok: ”En tydlig säkerhetsrisk”

Oron: Medborgare i Turkiet • Dömd för misshandel

Intern kritik väcks inom centerpartiet. Oppositionsrådet Helena Lundgren i Vindeln anser att Muharrem Demirok inte är rätt person att leda partiet.

Demiroks historia med två misshandelsdomar och hans dubbla medborgarskap i Sverige och Turkiet gör att han inte är rätt efterträdare till Annie Lööf, anser centerprofilen.

– Jag tycker att det är en ganska tydlig säkerhetsrisk om vi börjar ha partiledare i Sverige med tillgång till utrikespolitiska hemligheter, som i hans fall tillhör en av världens största militanta makter, säger Helena Lundgren.

Kritiken: Har gått för fort

Helena Lundgren är också kritisk till valberedningens arbete. Processen har gått för fort och även om den varit öppen till viss del så har nomineringarna varit hemlig, enligt henne.

Partiledningen vill inte kommentera Lundgrens kritik och säger att Muharrem Demirok har påbörjat processen med att avsluta sitt medborgarskap i Turkiet.

På extrastämman den 2 februari ska ny partiledare väljas. TV4 Nyheterna har kontaktat alla 25 distriktsordföranden i landet. Av de tolv som svarat är alla nöjda med valberedningens förslag att Demirok ska bli nya partiledare.

Se hela intervjun med centerprofilen i spelaren ovan.

Öppnar upp om domarna: ”Saker fyllda med skuldkänslor”

Öppnar upp om domarna: ”Saker fyllda med skuldkänslor”

Bodström om Muharrem Demirok: ”Viktigt att vi har politiker som gjort fel”

Bodström om Muharrem Demirok: ”Viktigt att vi har politiker som gjort fel”