Överraskande silver för Sverige på alpina VM

Sverige tog sin första medalj på alpina VM i italienska Cortina. I lagtävlingen överraskade Sverige och tog sig hela vägen till finalen.

Laget som bestod av Estelle Alphand, Kristoffer Jakobsen, Mattias Rönngren och Sara Hector slog ut storfavoriten Österrike i kvartfinal, och följde upp det med att besegra Tyskland i semifinalen.

I finalen väntade Norge, och det blev en dramatisk final, där det andra loppet mellan Kristoffer Jakobsen och norrmannen Sebastian Foss-Solevaag fick köras om. Jakobsen kom för nära Foss Solevaag i backen och störde motståndaren. Norrmannen avbröt loppet, och efter granskning från juryn kördes loppet om.

Mattias Rönngren förlorade det sista och avgörande åket mot Fabian Wilkens Solheim, och totalt 3-1 till Norge i finalen. Men en imponerande insats från det svenska laget som bröt den dystra medaljsviten.

– Extremt skönt att ta silvret. Väldigt roligt att göra det på ett lagevent, säger Kristoffer Jakobsen.


Svenskt stafettfiasko efter vallamiss

Det svenska damstafettlaget var långt från medaljerna efter att vallateamet missbedömt förhållandena på de klassiska sträckorna rejält.

Sveriges spelplatser i EM kan flyttas

Sverige är tänkt att spela sina matcher i Bilbao i Spanien och i Irlands huvudstad Dublin. Men nu rapporterar nyhetsbyrån AP att de städerna, samt matcherna på Hampden Park i Glasgow riskerar att tappa sina värdskap.

Match flyttades efter hot mot vaktmästare

Väsby i hockeyallsvenskan skulle ta emot Södertälje på hemmaplan i Renew Arena, men bara timmar innan stängdes hallen och matchen tvingades flytta till Södertälje. Detta efter att vaktmästare som arbetar i anläggningen blivit utsatta för bland annat hot och misshandel.

Isaks målsvit bruten mot Real Madrid

Alexander Isaks sex matcher lång målsvit i den spanska ligan bröts på tisdagskvällen. Isaks Real Sociedad spelade oavgjort borta mot Real Madrid.

Möt supervallaren bakom VM-succén

Jonna Sundling är något oväntat VM-drottning i Oberstdorf med två guld hittills. Bakom framgångarna finns supervallaren Perry Olsson.

Fiasko för Malmö – ute ur cupen

Malmö FF är utslaget ur svenska cupen. Regerande svenska mästaren förlorade måstematchen borta mot GAIS och står därmed på noll poäng med en match kvar av gruppspelet.

Önerud om cancern: "Som en dödsom"

För drygt ett år sedan drabbades Simon Önerud av hudcancer. Nu berättar HV71:s lagkapten för första gången om den tuffa perioden.

Asllani närmar sig comeback

Efter hjärnskakningen för två veckor sedan är Kosovare Asllani på bättringsvägen. Real-Madrid-stjärnan är med på landslagslägret på Malta och hoppas på att vara redo för spel inom kort.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.