Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Stoltenberg: Sverige blir medlem i Nato

En död i skottlossning i Solna

Bombhot på Vasaflyget – en gripen på Arlanda

Senaste dygnet

Uppgifter: Taxichaufför hängd – fyra unga häktade för mord

Flicka hotade vittnen – släppts på fri fot

Uppdaterad:Publicerad:

Taxichaufförens hittades hängd i ett fågeltorn efter att ha varit försvunnen i en vecka, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna. I dag sitter fyra ungdomar häktade för mord och en femte misstänks för övergrepp i rättssak.
– Det är ett väldigt ovanligt fall, bland annat för att så många unga sitter häktade för ett så allvarligt brott, säger Moa Blomqvist, åklagare.

Taxichauffören fick en körning lång ut i obygden, till en parkeringsplats nära ett naturreservat i Enköping kommun, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna. Därefter försvinner mannen, som är hemmahörande i Stockholm, spårlöst.

En vecka senare, i slutet av mars, hittas taxichaufförens kropp hängandes i ett fågeltorn. Nu sitter fyra ungdomar häktade för att ha mördat mannen och en femte misstänks för övergrepp i rättssak.

Tre pojkar och två flickor

De häktade tonåringarna är mellan 15 och 16 år gamla. Tre av dem är pojkar som är släkt och den fjärde är en flicka, samtliga är på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Alla misstänka är hörda och samtliga nekar till brott helt och hållet. Det har även hållits ett stort antal förhör kring de misstänka, målsägande och platsen, säger Moa Blomqvist, åklagare.

Den femte tonåringen är även det en flicka. Hon misstänks för att ha hotat vittnen under utredningens gång.

– Jag påstår att hon försökt påverka vittnet genom våld och hot, för att de ska ändra eller ta tillbaka de uppgifter som de lämnat till polisen, säger Moa Blomqvist.

Under torsdagens häktningsförhandlingar släpptes flickan på fri fot. Hon är fortfarande misstänkt för brott.

Obduktionen kan visa brottstiden

Med hänvisning till förundersökningssekretess är åklagaren förtegen. Hon säger dock att varken de misstänkta eller den mördade mannen har någon för sammanhanget nämnvärd historik av brottslighet.

Taxichaufförens kropp genomgår nu en rättsmedicinsk undersökning som åklagaren hoppas ska ge svar i flera frågor kring fallet.

– Obduktionen är inte färdigställd, när vi har ett preliminärt yttrande hoppas vi framför allt kunna snäva in brottstiden, säger Moa Blomqvist.

Relaterat