"Världens ensammaste elefant" har fått nytt hem – tack vare Cher


Elefanten Kaavan på Islamabad Zoo i Pakistan har levt ensam sedan honan Saheli dog 2012. Artisten Cher engagerade sig i elefantens öde och anlitade en advokatbyrå för att få honom frisläppt – nu är han på väg till sitt nya hem och nya flock i ett naturreservat i Kambodja.

Pakistans enda asiatiska elefant – som kallats världens ensammaste elefant – har fått ett varmt avsked inför en planerad flytt till Kambodja. 35-årige Kaavans situation har väckt internationell bestörtning och satt ljuset på de dåliga förhållandena vid Marghazar zoo i Islamabad, som fått en domare att besluta om tvångsflytt av alla dess djur. Djurparken har tidigare avfärdat uppgifter om att Kaavan bland annat ska ha hållits fastkedjad.

Men djurrättsaktivister har pekat på att hans beteende tydligt visar på smärta och lidande.

Elefanten ska flygas till ett naturreservat i Kambodja på söndag efter att under några månader ha vårdats av veterinärer.Sörenstam försvarar beslutet

Annika Sörenstam fick hård kritik efter att ha tagit emot frihetsmedaljen från Donald Trump. Nu uttalar sig golflegendaren för första gången.

Program från TV4