Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Hånade ryska vaccinet nära ett godkännande i EU

Här är för- och nackdelarna med Sputnik V

Rysslands vaccin Sputnik V är på god väg att skörda globala framgångar. Listan över antalet länder som väljer att köpa in Sputnik V växer, idag har omkring 30 länder köpt in. Så såg det inte ut i början. Enligt CNN ska Trumpadministrationen ha sagt att ”Det finns ingen chans att USA ens skulle testa det här på apor, och absolut inte på människor” och bland annat hänvisat till den bristfälliga insynen och granskningen kring vaccinet. Men sedan vaccinet visat upp hög effektivitet och god säkerhet vill nu alltså fler länder ta del av det - och näst på tur kan alltså bli EU. Än har inte europiska myndigheten EMA godkänt det men till exempel Ungern har ändå redan köpt in det.

Matti Sällberg, professor biomedicinsk analys och vaccinforskare berättar om vaccinets för- och nackdelar.Säkerligen en till två månader bort, tror Matti Sällberg, professor biomedicinsk analys och vaccinforskare.

Sveriges mest okände komiker: "Alla kan inte vara bäst"

Komikern Niklas Andersson brukar skämta om att ingen känner igen honom. Nu är han aktuell med föreställningen "Medelmåttan från Hisingen". Efter fem-redaktionen har tagit fram förslag på några namn som skulle kunna göra honom lite mer känd.

Här spårar intervjun med bröderna Norén ur efter teknikstrul

Den digitala musikfestivalen ”Låt live leva” startade förra året med anledning av pandemin som lamslog branschen. Festivalen sänds från åtta olika scener runt om i landet och bland artisterna finns Sara Klang, Fricky och bröderna Gustaf och Viktor Norén. Teknik i all ära, men ibland fungerar den helt enkelt inte så bra – vilket blev tydligt när vi ringde upp bröderna.

Christin blev årets mästerkock: ”Jag har en jäkla målmedvetenhet”

Efter flera smaktester, grupputmaningar och elimeneringstävlingar stod det till slut klart i går kväll att Christin Kashou blir Sveriges mästerkock 2021. Kashou blev också historisk då hon var den första deltagaren någonsin att inte vara med i en enda elimineringstävling genom tävlingens gång. Vi pratar även med jurymedlemmen Markus Aujalay om varför han Christin vann.